2024. május 3.
Így bulizik Szigetmonostor

Így bulizik Szigetmonostor

Családias rendezvény, ahol a látogató egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcáján elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, és átélhesse, milyen is lehetett régen az illatos, fűszeres falusi élet. A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél pedig most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz a hatodik Piros Lábos Fesztiválon, október 5-én.

 

 

Idén még több udvar nyílik meg, különleges koncertekkel, előadásokkal. A nagy színpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ott lesz Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja. Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. A képzőművészeti kiállítást a környezetünkben élő, erre az alkalomra felkért alkotók munkáiból állítja össze Várbíró Kinga, „A mi harmóniánk” címmel. Az egész napos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthat a nagyérdemű.

 

 

Jó tudni, hogy a fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges. A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.