2024. április 28.
Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

A kávék, a pasták, a paradicsomszószok és borok mellett ezúttal a fagylalt áll a középpontban. Az „A” pavilonban napi két főzőshow-n mutatják meg a legújabb konyhai trendeket és az alapanyagok felhasználásának hamisítatlan olasz módját. A SIRHA Budapest Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, amelyet 2024. március 5. és 7. között immár hatodik alkalommal rendeznek meg a Hungexpo területén.

 

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet 450 négyzetméteres standján várja mindazokat, akik szeretnék megismerni a minőségi olasz alapanyagokat, és ez alkalomból meg is kóstolnák Itália Budapestre hozott ízeit. A Hungexpo „A” pavilonjában felállított Olasz Szigeten huszonhat gyártó lesz jelen. Ezek zömmel családi vállalkozásokból nőtték ki magukat úgy, hogy az innovációt sikeresen ötvözték az eredeti ízekkel és a tradicionális receptúrákkal. A termékek között Itália minden régiójából szerepelnek méltán világhírű élelmiszerek. Lesznek száraz és friss tészták, különféle szószok, paradicsomkészítmények, salátaalapok, sajtok, borok, Szicíliából pisztácialapú termékek és aszalt gyümölcsök, szarvasgombás készítmények. Természetesen a kávé sem maradhat ki a sorból, öt cég is hoz majd kóstolót a különféle pörkölésű és zamatú termékeiből. Az idei vásár fókuszában a fagylaltkészítés áll, amiben az olaszok szintén verhetetlenek, így kézműves fagylalt-alapanyagokból, krémekből sem lesz hiány a standon.

 

 

A termékbemutatón és a kóstolókon kívül naponta két főzőshow-n mutatják meg, hogyan lehet ezekből az alapanyagokból autentikusan konyhaművészeti remeket varázsolni. Az Olasz Szigeten ugyanis a SIRHA mindhárom napján 11 és 15 órakor Stefano Scarso séfé és Gian Luca Cavi cukrászmesteré lesz a színpad, akik minden alkalommal más-más menüsort készítenek el. Mindkét szakember az ALMÁ-ból – az Olasz Konyha Nemzetközi Iskolájából érkezik Budapestre. Az ALMA az egyik legtekintélyesebb, professzionális képzéseiről híres vendéglátóipari felsőoktatási intézmény Olaszországban és nemzetközi viszonylatban is. 2004. óta képeznek szakácsokat, séfeket, cukrászokat, pékeket, sommelier-ket és étterem vezetőket.  

 

Gian Luca Cavi cukrászmester két külön feladatot is kap a SIRHÁ-n, ő lesz a kapitánya a Fagyi Kaland elnevezésű verseny egyik fiatal cukrászcsapatának, a vásár zárónapján pedig a Gelato Arénában tart előadást az olasz fagylalttrendekről és bemutat néhány innovatív ízt is, melyek egyszer talán hozzánk is begyűrűznek majd.

 

Bár az épületekért, a műemlékekért és az olasz életérzésért továbbra is el kell látogatni Itáliába, a gasztronómiáért most elég csak a Hungexpóra kimenni, ahol belekóstolhatunk mind abba a sok finomságba, amit Olaszország kínál.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.