2024. július 15.
Firenzében is megjelent a környezettudatos hostellánc

Firenzében is megjelent a környezettudatos hostellánc

A berlini székhelyű a&o hostellánc nyáron megnyitja 39. hosteljét Toszkána szívében, Firenzében. A 120 szobás a&o Firenze Campo di Marte mindössze fél óra sétára található a város főterétől.

Firenze sokak számára az álom úti cél, és nem csupán azért, mert idén a városban kezdődik a Tour de France. Toszkána művészetileg és kulturálisan is gazdag központjában nyitja meg az a&o hostellánc legújabb szálláshelyét, az a&o Firenze Campo di Martét. A láncnak Olaszországban ez lesz a második, míg összességében a 39. hostelje. Az egykori belvárosi irodaházból kialakított épület a felújítást követően letisztult és modern hostelként nyitja meg kapuit a vendégek előtt, összesen 120 szobával. Az átalakítás során megőrizték az épület 1960-as évekbeli homlokzatát, tágas belső udvara pedig az egész környék számára kellemes, zöld pihenőövezetet kínál majd. 

 

„Az Arno partján, a tenger és az Appenninek között fekvő Firenze hangulatát, ragyogó művészetét és kultúráját az év bármely szakában érdemes megtapasztalni. Legyen szó egy hosszabb városnézésről, egy rövid kiruccanásról, vagy éppen munkáról, a város egész évben inspiráló, remek úti cél családoknak, pároknak és az egyedül utazóknak is" – ajánlja Firenzét az a&o alapítója, Oliver Winter. Az a&o fő célcsoportját jelentő csoportok, például iskolai osztályok számára szintén kiváló választás a toszkán város, ráadásul a berlini cég egész évben vonzó ajánlatokat kínál részükre, különösen a főszezonon kívül.

 

A Via Mannelli 119. szám alatt található épület a Campo di Marte vasútállomás mellett helyezkedik el, így ideális kiindulópont Firenze és a régió felfedezésére. Az állomásról 15 percenként közlekedő vonattal elérhető a Santa Maria Novella központi pályaudvar, de maga a hostel is mindössze félórás sétára fekszik a történelmi központtól, a Piazza del Duomo tértől. A hostel vendégei ezáltal könnyedén elérhetik Európa negyedik legnagyobb templomát, a város legrégebbi hídját, a 14. századi Ponte Vecchiót, a Medici család székhelyeként ismert Palazzo Pittit, a város egyik legszebb terét, a Piazza della Signoriát, a világhírű Uffizi Képtárat de Vinci és Raffaello műveivel, vagy akár a Galleria dell'Accademia épületét Michelangelo közel 16 méteres Dávid-szobrával.

 

 

 

Az a&o célja, hogy 2025-re Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca legyen. A lánc egy vendégéjszakára számított szén-dioxid-kibocsátása már most csupán 3,73 kilogramm, ami akár 80 százalékkal alacsonyabb, mint a versenytársaiknál. Firenzei, ötemeletes szálláshelyük tetején fotovolatikus napelemrendszert helyeztek el, ami segítségével megújuló energiát állítanak elő, ebből a környékbeliek is közvetlenül részesülnek, valamint a meleg víz előállításához is nap- és hőenergiát hasznosítanak.

Megosztás

Sound, ahol mindenki VIP vendég

Buzz

Sound, ahol mindenki VIP vendég

  • 2024.06.26

Óriási partifolyam kavarog majd július 3-6. között a zamárdi szabadstrandon. Most abból adunk ízelítőt, hogy a hazai fronton milyen partybrandek robbantják majd be a négynapos bulit a Heineken Balaton Soundon.