2024. március 28.
Ez volt a lényeg a 44. héten

Ez volt a lényeg a 44. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Rezsiválság sújthatja Európát: a múlt héten látott napvilágot a hír, miszerint több nyugat-európai országban súlyos áramkimaradásokra és gázellátási problémákra készítik fel a lakosságot. Ausztria mellett Németországban is oktatóvideókkal mutatják be, mi a teendő, ha leáll az energiaellátás. A magyar kormány szerint hazánknak biztosabb a helyzete az orosz gázmegállapodás miatt. Eközben a Gazprom Putyin kérésére sem hajlandó több gázt szállítani Európába.

 

Több fontos választás, népszavazás is a republikánusok győzelmével zárult kedden az Egyesült Államokban. Elemzők szerint az eredmények azt jelzik, hogy a 2022-es időközi választásokon visszaszerezhetik a többséget a republikánusok a Kongresszus alsó- és felsőházában, illetve jól mutatják Joe Biden csökkenő népszerűségét.

 

Az agrárminiszter gyásznapnak nevezte november 2-át. Nagy István nem ért egyet azzal, hogy nem lesz lovaglás az öttusában. A lovaglás a párizsi olimpiáig az öttusa része marad, de 2023-tól a fiatalok versenyeit már anélkül kell megrendezni.

 

Robbanóanyaggal megrakott drónnal támadták meg vasárnap hajnalban az iraki miniszterelnök rezidenciáját Bagdadban, a politikus sértetlenül megúszta a támadást – közölte az iraki hadsereg.

 

Az EL-csoportkör negyedik meccsén sem sikerült a pontszerzés a Fradinak, amely 3-2-re kapott ki a Celtictől csütörtökön. A magyar csapat az utolsó helyen zár a csoportban.

 

A hét száma: 5.000.000
Hétfőn lépte át a világjárvány az 5 millió Covid-19 haláleset mérföldkövét. A WHO ennek kapcsán arra figyelmeztette Európát, hogy februárig 500 ezer további Covid-halálozás lehet a kontinensen.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.