2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 37. héten

Ez volt a lényeg a 37. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Szerdától ismét maszkot kell viselni az osztrák boltokban és tömegközlekedésen.

 

Csütörtökön hazaindult Ferenc pápa a Vatikánba. A repülőn vele utazó újságíróknak dicsérte és Európa számára követendő példának nevezte a magyar családpolitikát.

 

Sikeresen landolt a kizárólag amatőr űrhajósokat szállító Crew Dragon! 580 kilométeres magasságban, vagyis a Nemzetközi Űrállomás (ISS) keringési pályájánál magasabban, nagyjából 30 ezer kilométer óránkénti sebességgel száguldva, másfél óránként kerülte meg a Földet a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat automata űrhajója, amely amerikai (keleti-parti) idő szerint szombat este 7 órakor tért vissza a Földre.

 

A WHO szeptember 15-én jelentette be, hogy a Szputnyik oltóanyag vészhelyzeti engedélyezési eljárását felfüggesztették, mivel a vakcinagyártó üzem vizsgálata során hiányosságokat tapasztaltak.

 

Deutsch Tamás az állatok szállításával, Hidvéghi Balázs a félretájékoztatással fog foglalkozni az EP-ben. Visszakapták az Európai Néppárt képviselőcsoportjából történt kilépéskor elvesztett szakbizottsági helyeik zömét a Fidesz európai parlamenti képviselői – derül ki a Fidesz EP-delegációja által az MTI-hez eljuttatott pénteki sajtóközleményből. A hírt az Európai Parlament plenáris ülésén jelentették be csütörtökön.

 

A Reuters jelentése szerint 400 rendőr felügyelete mellett alig 200-an tüntettek a washingtoni Capitoliumnál szombaton, hogy szimpátiájukat fejezzék ki az amerikai törvényhozás épületénél kitört január 6-i zavargás 600 vádlottjával.

 

A hét száma: 6
Ennyi éve nem tudta legyőzni a PSG-t a Veszprém kézilabdacsapata. A BL csütörtöki első fordulójában azonban mieink 34-31-re felülkerekedtek a világsztárokkal teletűzdelt francia csapaton.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.