2024. április 28.
Helyi vállalkozások elindításáért és sikeres fejlődéséért dolgozik az Esztergomi Inkubátorház

Helyi vállalkozások elindításáért és sikeres fejlődéséért dolgozik az Esztergomi Inkubátorház

Nincs megfelelő hely a vállalkozás elindításához? Szükség lenne szakmai segítségre ehhez? Jó lenne egy helyen elintézni az adminisztratív teendőket is? – az idén átadott Esztergomi Inkubátorház ezekben is segít.

Az épület modern felszereltséggel, kedvező bérlési feltételekkel és komplex szolgáltatásokkal várja az induló vállalkozásokat, civil szervezeteket és oktatási intézményeket.

 

Az indulás

A mintegy 400 négyzetméter alapterületű kétszintes inkubátorház az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata által a TOP-1.1.2-16-KO1-2017-00003 azonosító számú “A helyi gazdaság fejlesztéséért – inkubátorház építése Esztergomban” című pályázat keretében épülhetett meg a Mátyás király utca 33. szám alatt.

 

Milyen szolgáltatásokkal segíti a vállalkozások munkáját?

Az első és legfontosabb, hogy biztosítja a munkához szükséges helyiségeket, található itt 4 modern felszereltségű iroda, 2 műhely és 2 tárgyaló. Emellett tudásmegosztó szolgáltatásokat is nyújt, például pénzügyi, marketing, üzletfejlesztési és gazdasági területeken történő tanácsadással, de a kedvezményes bérleti díjak, az ingyenes parkolás és Wi-Fi hozzáférés, illetve a korszerű biztonsági rendszerek is mind a vállalkozások sikerességét támogatják.

 

A kezdő vállalkozások az irodák, illetve műhelyek bérlésének jogát, valamint a hozzá tartozó inkubációs programot pályázati úton nyerhetik el. Továbbá az inkubátorházban vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, magánszemélyeknek konferenciatermet, valamint tárgyalót kínálnak alkalmi bérlésre.

 

Kiket vár az inkubátorház?

Minden induló vagy növekedési szakaszba lépő mikro-, kis- és középvállalkozást, hiszen célja, hogy biztosítson egy olyan környezetet, ahol az induló vállalkozások megtalálhatják a szükséges helyiségeket, szolgáltatásokat és szakmai segítséget ahhoz, hogy sikeresen elinduljanak a piacon.

 A kis- és középvállalkozásoknak biztosítja a fejlődésükhöz és növekedésükhöz szükséges támogatások és szolgáltatások könnyebb elérését, az intézmény különösen támogatja azokat a vállalkozásokat, amelyek innovatív technológiákat vagy termékeket fejlesztenek.

 
 

A sokszínűség miatt lehetőség nyílik a más vállalkozásokkal és szervezetekkel való együttműködésre is, a tapasztalatcsere, a közös projektek megvalósítása pedig hozzájárulhat a piaci pozíciók erősítéséhez.

Az inkubátorház fontos szerepet játszik az esztergomi gazdaság fejlődésében, hiszen ház által nyújtott támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy az esztergomi vállalkozások sikeresek legyenek, és ezzel növeljék a város gazdasági erejét.

 

Bővebb információ és aktuális pályázati lehetőségek az esztergomiinkubatorhaz.hu weboldalon!

Megosztás