2023. szeptember 26.
Egy magyar ötlet meghódította Amerikát

Egy magyar ötlet meghódította Amerikát

Az USA-ban/ból hódító, dánok által Budapestre visszahozott, a Hiventures kirakatcégeként működő PanIQ Franchising Inc. minden jel szerint egy arany tojást tojó szabadulószoba-lánc, mely éves szinten egy exit esetén kiemelkedően jelentős hozamot termelhet.

A budapesti Neverland szabadulószoba komplexumban tartotta sajtótájékoztatóját a minap az állami kockázati tőkealap-kezelő, a Hiventures Zrt. nemzetközi büszkesége, a PanIQ Franchising Inc. oldalán. Előbbi azzal a felütéssel trombitálta össze a sajtót, hogy a Dow Jones és a Crunchbase is Európában az első, a világon pedig második helyre tette a legaktívabb befektetők rangsorában a harmadik negyedéves akciói alapján. A PanIQ pedig azért volt jelen, hogy bizonyítsák, a pénzek jó vállalkozásokba mennek, no meg mert kaptak 245 milliót. A Hiventures az elmúlt években összesen 20 milliárd forintot fektetett be különféle startupokba és vállalkozásokba, az eseményről készült közleményükben a részletekbe is belefolynak.

MEGA!

Ez a cikk azonban nem a nagy magyar állami vállalatról, hanem az amerikai álom megvalósításáról szól, amit Gábossy Ákos és dr. Horváth Patrik nyélbe ütött és éppen itthonról irányít. Utóbbival sikerült szóba elegyedni, mikor is a 800 négyzetméteres komplexum VIP termének függönyét kezdtem húzogatni a kivilágított bárpult hívásának eleget téve. A szobában Klimt Csókja, bőrfotel, szivarok, és „nem 10 éveseknek szánt” italkülönlegességek. Ez a szoba a nagy céges játékosoknak van kitalálva, míg a többiek varázslósdit játszanak, és nem mellesleg ettől is lesz a Neverland „PanIQ MEGA referencia egység”.

További részletek a Digital Hungary oldalán!

Megosztás

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Menedzsment

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

  • 2023.03.24

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén.

Munkahelyi „jóllét” – a nagyvilágban természetes, itthon még kevésbé fontos

Menedzsment

Munkahelyi „jóllét” – a nagyvilágban természetes, itthon még kevésbé fontos

  • 2022.12.7

Manapság nemcsak a stabil, biztos jövedelem az egyik fő meghatározója egy jó munkahelynek. Egyre több munkavállalónak lényeges, hogy jól is érezze magát a munkahelyi környezetében. A Wellbeing Szövetség felméréséből kiderül, hogy a jólléti tudatosság Magyarországon még mindig csak közepes mértékű, és bár a cégek fontosnak tartják, a megvalósítás még várat magára.