2024. március 28.
A balatoni vitorlázás az üzleti életnek is lökést ad

A balatoni vitorlázás az üzleti életnek is lökést ad

Egyre népszerűbb csapatépítő program a vitorlázás.

Noha a vitorlázás manapság is az exkluzivitás kifejezője, mára megfizethető vízi sporttá vált, amit egyre gyakrabban vesznek igénybe vállalatok is az irodai közösségek építésére. Ez nem véletlen, hiszen a hajózás ezen formája az egyik legjobb megoldás a csapatkohézió erősítésére, mivel a fedélzeten mindenki összehangolt munkájára szükség van. A területen évek óta működő, mára jelentős piaci szereplővé vált Deluxe Sailing Team szerint az ilyen vízi túrákat érdemes a megfelelő helyismerettel rendelkező, csoportos programok szervezésében jártas szakemberek segítségével tervezni, mivel ők tudják, hogyan lehet költségtakarékosan a vízi és szárazföldi programokat úgy összehangolni, hogy a munkatársak kényelmesen, tartalmasan tölthessék együtt az időt.

Tudás és vendégszeretet

A vitorlázás különösen kedvelt a baráti társaságok és egyre inkább a vállalati menedzserek körében is, hiszen megkérdőjelezhetetlen a csapatépítő jellege. Nem mindegy azonban, hogy a vitorlázás mint élmény, mitől lesz teljes. A vendéglátó részéről a technikai tudás mellett elengedhetetlen a vendégszeretet, a gasztronómia és a résztvevők igényeinek ismerete. Egy vitorlástúra megszervezése összetett feladat, különösen nagyobb létszámú társaságok esetén, ezért érdemes olyan vállalkozásra bízni, amely egyszerre képes a vízi és szárazföldi szórakoztatás menedzsmentjére.

„Nem csak a vízen vagyunk otthon”

„Sikerünk kulcsa, hogy a hajózás a szenvedélyünk, de nem csak a vízen vagyunk otthon” – mondja Grünwald Ádám, a Deluxe Sailing Team csapatvezetője és egyik tulajdonosa. Úgy véli, elengedhetetlen a velük hajózók igényeinek minél pontosabb ismerete, hiszen minden cég más, és ma már alapvető elvárás, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a vállalati kultúrák miatti sajátosságokra. „Éppen ezért nincs két egyforma túra, nincs két egyforma program” – emeli ki.

 Bea Zoltán, a Deluxe Sailing Team társtulajdonosa és vezetője szerint egy közös pont azért gyakran van vízi utazóiknál. „A vízen, távol a hétköznapi irodai körülményektől, az emberek sokkal nyitottabbak, bátrabbak és kommunikatívabbak egymással. Ezt a sportág egyedisége erősíti, hiszen egy hajó mozgatása sokfős legénységet igényel, a feladatok között pedig mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Fontos a kiegészítő programok, így a szárazföldi ellátás pontos megszervezése is. Mi e téren is igyekszünk minden terhet levenni megbízóink válláról” – mondja.

 

Exkluzív dolgokat keresnek a cégvezetők

„A Balaton egyet jelet a nyugalommal, a feltöltődéssel, a 'magyar tenger' páratlan természeti szépségei pedig kikapcsolnak, segítik a pihenést, az ellazulást a hétköznapi rohanás közepette” – Grünwald Ádám szerint főként ez az, ami partnereiket a tóhoz vonzza. Az a tapasztalatuk, hogy a céges rendezvényeket, csapatépítést szervezők szívesen túllépnének már a paintball-csatákon és a bográcsozáson, ehelyett más, exkluzív és tartalmasabb programot keresnek a munkatársaknak. A Balatonban az is vonzó, hogy a vízen „offline” lehet az ember, ha akar, így a telefonok és e-mailek helyett át tudják adni magukat az élményeknek.

Aktív üzleti élet

A csapatépítő rendezvényeken túl azonban a vitorlázás ma már előkelő helyet foglal el a rendhagyó „meeting” helyszínek toplistáján is. A Deluxe Sailing Team tapasztalatai szerint sokkal kötetlenebbül tárgyalnak egymással a felek, ami segíti a nagyobb felelősséget jelentő üzleti döntések meghozatalát is. „Még a legnehezebb üzleti döntésekre is jótékony hatással van a megnyugtató vízi környezet és az, hogy a partnerek kimozdulnak saját, megszokott közegükből, irodáikból” – véli Grünwald Ádám. Tapasztalatai szerint hajóikon az addig esetleg vitás helyzetek is eredményes üzleti megállapodással zárulnak. Bea Zoltán szerint pedig ez is az oka annak, hogy vendégeik jó része más partnereivel, irodai közösségeivel is visszatér hozzájuk.

Kölcsönös bizalom a munkában is

Érthető is, hogy visszatérnek, hiszen az itt szerzett élmények megfizethetetlenek: a vendég a friss levegőn élvezheti a napsütést és a Balaton festői tájait, miközben a vitorlázással járó adrenalinbomba feldobja, a munkába és a mindennapokba visszatérve pedig a vízen kialakult kölcsönös bizalom felbecsülhetetlen értékkel bír, hiszen komoly versenyelőnyhöz juttathat bármely céget, ha a munkatársai egy csapatként dolgoznak a sikerért – egy vitorlástúra alkalmával a hajó fedélzeten éppúgy, mint a hétköznapokban egy sikeres vállalkozásnál.

Sültmalac és bortúra

Deluxe Sailing Team felkészült és tapasztalt szakemberei a néhány fős baráti társaságtól az akár 70-80 fős céges rendezvények, csapatépítők, de termékbemutatók, partnertalálkozók, sőt bor- és gasztrotúrák lebonyolítását is vállalja. Akár egyszerre 8-10 luxusszínvonalú vitorlással, melyek fedélzetén szállodai színvonalú szolgáltatások – így például vasalt ágynemű és törölköző – várják a vendégeket. A lehetőségek pedig szinte korlátlanok: míg a társaság egy része egy balatonföldvári villa kertjében malacot süt, a többiek kihajózhatnak egy bortúrára, vagyis a víz mellett Grünwald Ádám és Bea Zoltán csapata a szárazföldön is otthon van, és a legjobb éttermekkel, szállodákkal működik együtt a Balaton mindkét partján.

Megosztás