2024. április 25.
Magyarok is dolgoztak NATO kibervédelmének megerősítésén

Magyarok is dolgoztak NATO kibervédelmének megerősítésén

Hazánkban számos olyan professzionális és nagy cég van, amelyik szolidan meghúzódik a háttérben, miközben világszínvonalú munkát végez. Ilyen az EURO One Számítástechnikai Zrt is.

A Bravogroup Holding informatikai tevékenységekre szakosodott leányvállalata 2021-ben ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. Az EURO One egyik fő területe az IT biztonsági rendszerek építése és a menedzselt biztonsági szolgáltatások nyújtása. Ezen tevékenységében a legfontosabb stratégiai partnere az RSA Netwitness, amely a 2022-es Bravo Expo helyszínén megrendezett sajtótájékoztatón adta át „Év EMEA-North régió partnere” díjat, amely különösen nagy elismerés és megtiszteltetés az EURO One számára.

 

A közelmúlt egyik legnagyobb EURO One – Netwitness sikere az a NATO felkérésére elvégzett nemzetközi project volt, amiben a Netwitness megoldásának felhasználásával emelték magasabb szintre a NATO kibervédelmét. Ezt az információt eddig nem oszthatta meg a vállalat a közönséggel, de büszkeségét nem kell tovább titkolnia. Az eseményen az EURO One képviselője azt is elmondta, itt nem állnak meg. „Újabb mérföldkőhöz érkeztünk el, amely nagy lépés az életünkben. A hazai szakmai és technológiai háttérre alapozva megnyitjuk az első külföldi kompetencia központunkat Németországban. Itt majd Netwitness alapokon kínálunk menedzselt biztonsági megoldásokat a régió ügyfeleinek" – mondta Lesku Gergely az EURO One képviseletében.

 

 

Lesku beszélt arról is, hogy a Netwitness szeptember 5-én Európában is bejelentette az iparág legátfogóbb kiberbiztonsági XDR rendszerét, a Netwitness XDR 12-t, amely a világon egyedülálló megoldásokat kínál. Az XDR 12 Platform a piacon jelenleg fellehető rendszerek közül a legszélesebb körben gyűjt információkat a különböző alkalmazások és eszközök napló eseményeiről, a klienseken és szervereken zajló belső folyamatokról, az IoT eszközökről és még a hálózati csomagokból is. Az így felépített egységes adatmodell tartalmát többek között mesterséges intelligencia és gépi tanulás alkalmazásával értékeli ki a rendszer, és ezekből generál riasztásokat a szakemberek részére, hogy a támadásokat valós időben tudják kezelni.

 

A rendszer egyik fő megkülönböztető erőssége, hogy mindenben a védekezést végző szakemberek keze alá dolgozik teljesen integrált képességeivel. Ez tényleg igazán különleges és egyedülálló. Viselkedésmintákat értelmez és képes ezekre automatikus válasz reakciókat adni. "Threat intelligence" platformja segítségével figyelembe vehetőek a hasonló támadások jegyei, ezáltal az unalmas, felesleges feladatok automatizálhatóak. A frissített NetWitness XDR Platform a leggyorsabban találja meg az ismert és ismeretlen fenyegetéseket és a legrövidebb észlelési és reagálási időket is produkálja, hogy a biztonsági személyzet meg tudja előzni a támadókat és át tudja venni a kezdeményezést.

 

Az EURO One Számítástechnikai Zrt-ről:
Az 1991-ben alapított EURO One Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding informatikai tevékenységekre szakosodott leányvállalataként tagja hazánk több mint 650 embert foglalkoztató, 130 Mrd árbevétellel rendelkező magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. (Az EURO One több mint 130 szakembert foglalkoztat és 2022-ben 15 Mrd Forint éves árbevételt tervez.)
Az EURO One Számítástechnikai Zrt. a vállalati működés megbízható alapjait szolgáltatja, és az üzleti célok védelmét biztosítja, illetve küldetése a nagyvállalati működéshez szükséges infrastrukturális alapok (hálózat, biztonság, adatközpont, alkalmazási réteg) megbízható szállítása és üzemeltetése.

Megosztás