2024. május 24.
Csobot Adél is cipős dobozba teszi adományát

Csobot Adél is cipős dobozba teszi adományát

A Cipősdoboz Akcióban az El a kezekkel a papámtól! színészei mellett olyan hírességek is közreműködnek, mint Kulcsár Edina, Mező Misi, Vujity Tvrtko, Radics Gigi.

A mozik közönsége holnaptól találkozhat az Édes mostoha történetét új nézőpontból feldolgozó magyar szuperprodukció plakátjával, melyen a Dorkát alakító Marczinka Bori mellett: Csobot Adélt, Pálmai Annát, Bokor Barnát, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort és a gyerekszereplőket láthatjuk. A mozivásznon rajtuk kívül a főbb szerepekben találkozhatunk Gubás Gabival, Járai Mátéval, Elek Ferenccel, Pindroch Csabával és Borovics Tamással is.

 

A slágergyanús dalokkal, káprázatos látványvilággal készült film kortól és nemtől függetlenül felhőtlen szórakozást ígér és minden generáció számára tartogat valami meglepetést. Ám a produkció nemcsak a nézők arcára kíván mosolyt csalni: a plakáton látható ajándékdoboz és logó a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójával való együttműködést jelzi, melynek keretében a film alkotói és szereplői az akciót népszerűsítő eseményeken való részvétellel és külön felhívással készülnek.

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén 18. alkalommal hirdeti meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát, amelyeket november 26. és december 19. között közel 350 gyűjtőponton várnak, hogy aztán még az ünnepek előtt eljuttathassák a nevelőotthonokban lakó vagy mélyszegénységben élő gyerekeknek. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz ajándékok elkészítéséhez, de online cipősdoboz küldésre már november 2-től nyílik lehetőség a www.liliputjatek.hu/ciposdoboz weboldalon keresztül. 

 

Csobot Adél, az El a kezekkel a papámtól! egyik főszereplője nagy örömmel vesz részt az ajándékozás minden szakaszában. „Rendkívül szívmelengető ez az akció. Ahol tudok próbálok segíteni, ezt mind magánemberként, mind közszereplőként is kötelességemnek érzem. A gyerekek arcára mosolyt varázsolni pedig kimondottan jóleső feladat.” – nyilatkozta az első mozifilm-főszerepében debütáló énekesnő.

 

„A családi mesefilm, mint műfaj bevezetése a magyar filmpiacra, nemcsak arra ad lehetőséget, hogy élményt nyújtsunk a gyerekeknek és a családoknak, hanem arra is, hogy figyelmet fordítsunk rájuk. A mai naptól a film üzenetét és kampányát összekötjük egy olyan országos jótékonysági akcióval, ahol a rászoruló gyerekeké a főszerep. Bízunk benne, hogy abból a médiaérdeklődésből, amit egy film generál, a gyerekekre is nagyobb figyelem jut.  Ezúton is szeretném megköszönni az El a kezekkel a Papámtól! szereplőinek, hogy részt vesznek ebben a kampányban” – mondta Helmeczy Dorottya a film producere.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi szuperprodukciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendező közreműködésével készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. A látványtervező Valcz Gábor volt, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte. Dalszövegíró: Orbán Tamás (Artisjus-Díj, Jakab Líra Díj, II. Európai Arany Művész Díj).

 

Megosztás

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

Buzz

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

  • 2024.03.19

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75.551 nézőt vonzott a hazai mozikba, 162.070.136 forint bevételt generálva.