2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 6. héten

Ez volt a lényeg a 6. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Megkezdődött és el is bukott a Donald Trump elleni második impeachment eljárás. A lázadás szítása vádja alól felmentették az exelnök, mégis történelmet írt azzal, hogy ő volt az első elnök, aki egy bizalmatlansági indítvány után újra indult a pozícióért, és ő volt az egyetlen, aki ellen kétszer indították meg ezt az eljárást.

 

Hazánk legnagyobb példányszámú országos politikai napilapja, a Népszava keddtől új főszerkesztővel folytatja munkáját. A szerkesztőség élén – az eddig főszerkesztő-helyettesként dolgozó – Friss Róbert váltotta Nagy Györgyöt. 

 

Zavargássá fajult az egyetemisták tüntetése Görögországban szerda délután. A dühös diákok a rendőrség egyetemi jelenléte ellen vonultak utcára, mert a kormány kimondottan a tüntetések szervezésének megakadályozására telepítene ismét egyenruhásokat a tanintézményekbe.

 

Csütörtökön sarkvidéki időjárás érte el hazánkat havazással, hófúvással, nappali mínuszokkal. Sajnos az autósokat ismét váratlanul érte az évszaknak megfelelő időjárás, így az átlagnál több volt a közúti baleset.

 

Erős földrengés volt Japánban, abban a régióban, ahol a fukusimai atomerőmű is található. Közel egymillió ember maradt áram nélkül.

 

A múlt héten derült ki egy Instagram posztból, hogy Harry herceg és Meghan Markle a második gyermekét várja.

 

A hét száma: 10
Az első tíz Ejder Yalcin harcjármű már tavaly novemberben megérkezett Magyarországra, de csak a múlt héten kapta meg hivatalosan a tatai lövészdandár. A Gidrán névre keresztelt páncélozott járművekből további 40 érkezik még Törökországból.

 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.