2024. április 28.
Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

1993-ban az első magyar snowboard bajnoksággal indult az esemény, amely azóta a síelők és snowboardosok hagyományos nagy szezonzáró eseményévé vált. A hosszú hétvégén több ezer magyart vonzott a stájer síterep, és a bajnoki- és kupafutamokon több száz versenyző állt rajthoz a 4 nap alatt. Futamokat rendeztek sí óriás műlesiklásban, parallel szlalomban, sícrossban, és itt rendezték a snowboard parallel óriás műlesiklás országos bajnokságát, csakúgy mint a Fundango boardercross OB-t is. Emellett hagyományosan a freestyle-osok is összemérték tudásukat a slopestyle magyar kupában.

A sí- és snowboard futamokat az enyhébb időjárás ellenére is meg tudták tartani. Sporttörténeti kuriózum, hogy  a snowboardos Pátkai Marcell -aki ifiként már a 90-es években is rajthoz állt -megszerezte 30. bajnoki címét, amit egy különdíjjal ismertek el a szervezők, és a zárónapon, a cross versenyszám alatt még a 31. OB arany is a nyakába került.

Az esemény hagyományosan március 15- köré épül, így adta magát, hogy a kerek évfordulót egy különleges eseménnyel színesítsék. „Mi már megszoktuk, hogy itt a 4 napon mindenki kokárdában síel, versenyez, de úgy gondoltuk, hogy a 30. eseményt  egy közös felvonulással, vagyis lecsúszással tesszük emlékezetessé. Egy óriási magyar zászló mögött  közel 300-an gyűltünk össze a 2000 méteres csúcson, ahonnan több megállóval értük el a völgyet. A lecsúszó csapatot lent már várta a tömeg, ahol a  Nemzeti dalt ugyanaz a barátunk szavalta el, aki anno 1993-ban is az első eseményen” – nyilatkozta Kun Álmos a Dockyard Havas Szezonzáró főszervezője.

A közös esemény a résztvevők szerint is felemelő élmény, igazi kuriózum volt. Az ünneplő magyarokat a Kreischbergi Lifttársaság vezetője, Karl Fussi is végigkísérte. A szervezők egy családias 200 fős jubileumi ünnepi vacsorán látták vendégül az elmúlt 3 évtized főszereplőit, amin a sí és a snowboardszövetség vezetése is jelen volt.  A Kreischberg egy tüzijátékkal köszönte meg a 30 éves közös munkát.

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.