2024. április 28.
Ezért fogyasszunk nyáron is kollagént

Ezért fogyasszunk nyáron is kollagént

Ugyan a nyári hónapokban az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep, a bőrünk nem pihen. Az erős nyári napsütéssel szemben fontos, hogy megfelelően támogassuk a bőrünk védelmét. 

Ahhoz, hogy ne sérüljön tartósan és ne veszítsen túlzottan a víz-és zsírtartalmából, a fokozott fényvédelem és a megnövelt folyadékbevitel mellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk a belső védelemre is.

 

Hatékony belső védelem
A szükséges tápanyagok belső pótlása rendkívül fontos ebben az időszakban, ugyanis a megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag raktárak feltöltésével nem csupán a bőr felületi védelmét, ellenálló képességét erősíthetjük, hanem tartósan segíthetjük a sejtek egészségét is. 

„Az erős napsugarak hatására sajnos csökken a szervezet kollagén termelése, az UVA sugarak a bőr belső építőköveit, például a kollagén és elasztin rostokat is bomlasztják. Így a bőr általános állapota idővel egészségügyi és esztétikai szempontból is romlásnak indul, veszít a rugalmasságából, megjelennek a ráncok. Emiatt nagyon fontos, hogy belsőleg megfelelően pótoljuk a kollagént, megelőzve a komolyabb problémák kialakulását” – mondja Katus Attila edző, életmód-tanácsadó és táplálkozási szakértő.

 

Kollagénnel a külső-belső fiatalságért
A kollagén a szervezünket alkotók fehérjék 70%-át képezi és a kötőszöveteink mindegyikében fellelhető. Ezért is kiemelten fontos a szerepe a porcok, a csontok, és az ízületek védelmében, így a könnyed mozgás megőrzésben is.

Rendszeres fogyasztása tehát nem csupán az UV-káros hatási ellen nyújthat segítséget, de bőrünk hidratáltabbá, feszesebbé válhat és csökkenhet a ráncok mértéke is. Továbbá segíthet a narancsbőr leküzdésében, sőt a hajunk és a körmeink is meghálálják, ha megfelelő mennyiségben szedjük. 

 

Hogyan pótoljuk a kollagént? 
Érdemes belsőleg feltölteni a kollagén raktárakat, ehhez pedig minden esetben megfelelő és biztonságos forrásból származó kollagén peptideket tartalmazó készítményt fogyasszunk. Mivel a kollagén a C-vitaminnal együtt hasznosul a legjobban, ezért a javasolt a C-vitamin bevitelünkre is megfelelő figyelmet fordítani a kollagén fogyasztása mellett.

 

 

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.