2024. május 3.
A Facebook már állásokat is kínál

A Facebook már állásokat is kínál

A cég a helyi álláskereső funkcióját az Egyesült Államok és Kanada után további 40 országra terjeszti ki. Ez akár a Linkedin jövőjét is veszélyezteti.

A Facebook hamarosan további 40 országban segítséget nyújt a felhasználóknak abban, hogy állásokra jelentkezzenek. Ez a funkció már 2017 óta elérhető az Egyesült Államokban és Kanadában, mostantól pedig olyan országokban is bevezetik, mint az Egyesült Királyság, Spanyolország, vagy Brazília – írja a Futurism.com.

Az álláskereső funkciónak köszönhetően a felhasználónak lehetősége lesz interjúkra jelentkezni, valamint álláshirdetést is feladni. Ha pedig specifikus szerepet keresünk, célzott figyelmeztetést is beállíthatunk.

 

Nyílt támadás a Linkedin ellen

Marcelo Ballvé, a CB Insights kutatóintézetének alelnöke a CNN-nek azt mondta, ez komoly fenyegetettséget jelenthet a Linkedinnek.

Míg a felhasználók a Facebookon elsősorban privát életüket élik, addig a Linkedinre álláskeresés miatt csatlakoznak, illetve, hogy szakmai kapcsolataikat bővítsék.  

A legtöbb munkáltató új pályázó esetén gyors ellenőrzést futtat végig a Google-on, és általában a tweeteket, nyilvános Facebook-posztokat is szemügyre veszi.

 

Jobban odafigyelhetünk digitális lábnyomunkra

Amennyiben a Facebook hivatalosan is munkakereső platformmá válik, feltehetően elmosódnak a határok a felhasználók privát és publikus élete között – hívja fel a figyelmet a lap, és hozzáteszi azt is, hogy miközben a Facebook éppen a Linkedin-felhasználókra veti ki a hálóját, ezzel egy időben mégis figyelmezteti a jövőbeni álláskeresőket arról, hogy figyeljenek oda digitális lábnyomuk mértékére.

„Amit ma teszel, elérhető lesz a jövőben is, és releváns lehet az álláskeresés során” – figyelmeztet a Facebook.

Más szóval, ha lehetőségünk nyílik a Facebookon állást keresni, győződjünk meg róla, hogy az esetleg kompromittáló fotóinkat csak a barátaink lássák. Vagy egyszerűen csak töröljük őket – hívja fel a figyelmet a lap.

Arról egyébként nincs hír, hogy az új funkciót Magyarországon bevezetik-e a jövőben. 

Megosztás