2024. április 27.
Magyar edtech cégek az európai elitben

Magyar edtech cégek az európai elitben

Sikeres mérleggel zárta első éves működését a - már 18 innovatív magyar oktatástechnológiai céget tömörítő - Education:Next szövetség, amelyet idén augusztusban az European Edtech Alliance tagjává választottak.

Tavaly októberi megalakulását követően 18-ra bővült az Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség tagsága, akik együttesen közel 50 országban vannak jelen és egymillió diákot érnek el világszerte. A szövetség a nemzetközi szinten is elismert, hazai pedagógiai megoldások nyomán szeretné a hazai és magyar nyelvű határon túli oktatástechnológia innovátorait abban segíteni, hogy az edtech nemzetközi piacán betölthessék méltó helyüket.

 

„Az Education:Next elsődleges célja, hogy a hazai, innovatív oktatástechnológiai tartalmat és eszközt, módszertani fejlesztést végző vagy forgalmazó szervezetek, vállalatok, szakmai műhelyek számára platformot, és támogatást biztosítson a hazai, határon túli és nemzetközi piacra lépéshez, tőkéhez jutáshoz, tudásmegosztáshoz, kapcsolatteremtéshez – mondta el Horváth Ádám elnök, a Maker’s Red Box executive partnere – Az elmúlt évtized technológiai fejlődését az oktatástechnológia is gyorsan követi, hatalmas átalakulás zajlik az oktatók és tanulók számára elérhető eszközök és azokat beépítő módszertanok piacán."

 

A digitális technológiák és a mesterséges intelligencia beágyazása, a virtuális valóság alkalmazása mellett az oktatástechnológiák számos egyéb területre is kiterjednek, amelyek meghatározzák a tanulási környezetet, a tanulás és a tanítás módját, a tanulói aktivitás és önkifejezés eszközeit, valamint a teljesítmény nyomonkövetését, értékelését. Ebbe a körbe tartoznak többek között a flexibilis, az alkalmazott pedagógiai módszertanhoz igazodó bútorzat, a kommunikációs és vizualizációs rendszerek és megoldások, a demonstrációs és gyakorló feladatok, szimulációk és kísérleti eszközök is.

 

A szövetség tavalyi megalakulása óta közel 500 tanárhoz hozta közelebb a hazai edtech cégek által nyújtott megoldásokat és az európai oktatástechnológiai szövetség mellett felvette a kapcsolatot a finn és az észt oktatástechnológiai szövetséggel és az EU oktatástechnológiai szakértői fórumaival.

 

A szövetség már működésének első évében sikeresen pályázott közvetlen EU-s forrásra, az EdTech Talents projekt keretében egy kiterjedt, európai szintű szakértői együttműködés jött létre, aminek köszönhetően német, észt, spanyol és további országok neves oktatástechnológiai szakértői jönnek Magyarországra a szövetség tagjainak fejlesztését támogató workshopokra és konzultációkra. Miután az egyesület fontos célkitűzése a hazai és nemzetközi konferenciák, tudásmegosztó események és találkozók szervezése, a sikeres tavalyi esemény után 2023 őszén újra megrendezik az Education:Next oktatástechnológiai konferenciát.

 

Az Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség tagjai: Abacusan, Craftuniqe, Dexter, Enabler, Includer, kidea, Maker's Red Box, Matific Europe, Modern Oktatási Eszközök, BookR Kids, Okos Doboz, Pink Fox Games, PractiWork, Redmenta, SkillDict, SkillX, Stiefel Magyarország, Zöld Föld program

Megosztás