2024. április 28.
4K tisztaság és hangvezérlés: már ezt is tudják a menetrögzítő kamerák!

4K tisztaság és hangvezérlés: már ezt is tudják a menetrögzítő kamerák!

Egyre szélesebb a kínálat a menetrögzítő kamerák piacán, a vásárlók pedig egyre tudatosabban választják ki a számukra ideális modelleket. A fogyasztók elvárásait szem előtt tartva, a gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, hogy a vezetés biztonságát és kényelmét minél magasabb szintre emeljék.

A menetrögzítő kamerák vezető gyártója, a Mio sem áll le az innovációval, és piacra dobja két újgenerációs modelljét, a 4K minőségű felvételt kínáló, hangutasítással is működtethető MiVue 955W és MiVue 955WD duál fedélzeti kamerákat.

 

Elöl 4K, hátul 2,5K: ez a legjobb minőségű duál kamera a piacon

A tiszta és éles képek nagy segítséget jelentenek, ha – például baleset esetén – vissza szeretnéd nézni a felvételeket, amelyeket később esetleg bizonyítékként is felhasználnál. A MiVue 955W és a MiVue 955WD első kamerája 4K 3840x2160p Ultra HD felbontású felvételeket készít, ami négyszer nagyobb, mint a Full HD – ráadásul minden részlet nagyítható, miközben a képek élesek, az apró részletek jól kivehetők maradnak. A márka kínálatában eddig csak a MiVue 886 volt képes a 4K felbontásra, ám most ez a két legújabb kamera is bekerül az élvonalba. Ráadásul HDR móddal is rendelkeznek, ami megkönnyíti a szürkület utáni és éjszakai felvételek készítését – ebben az esetben 2,5K 2560 x 1440p felbontású videókat ad 30 fps mellett.

Még nagyobb biztonságot jelent, ha felvételeid nemcsak élesek és rendkívül tiszták, hanem az autó mögötti történéseket is mutatják. Ehhez ajánljuk a MiVue 955WD modellt, amely jelenleg a legjobb minőségű duál kamera a piacon. Hátsó kamerája (MiVue E60) szintén csúcsminőségű 2,5K felvételt készít a STARVIS CMOS optikai érzékelő révén, még éjszaka is. Emellett RCW rendszerrel, azaz Riasztás funkcióval rendelkezik, amely figyelmeztet a hátulról történő esetleges ütközésre.

Ráadásul a MiVue 955W és a MiVue 955WD első kamerája is nagyméretű, 1/1,8"-os érzékelővel és a márka saját fejlesztésű Night Vision Ultra technológiájával is rendelkezik, így a készülékek még nagyon gyenge fényviszonyok között is képesek minden részletet megörökíteni az úton.

 

Speedcam Smart Alert, Smart Parking és Super Cap: nincs több bírság és aggódás

Senki sem szeret bírságot fizetni gyorshajtásért. A két új modell, akárcsak a márka több korábbi készüléke, a beépített GPS-nek köszönhetően figyelmeztetést küld a legközelebbi traffipaxokról (Speedcam Smart Alert). Emellett mindkét készülék képes a szakaszos sebességmérő kamera figyelmeztetésre is. Ennek hasznát elsősorban külföldön veheted, mivel hazánkban még nem vezették be azt a gyakorlatot, hogy a sebesség mérése nem egy pontban, hanem egy néhány kilométeres szakaszon történik, és a sofőrt a szakaszon belül kalkulált átlagsebesség túllépése esetén büntetik. A MiVue 955W és MiVue 955WD mindig gondoskodik róla, hogy a sofőr ne lépje túl a megengedett sebességhatárt és ne kelljen büntetést fizetnie.

Az új modelleknek köszönhetően amiatt sem kell aggódnod, ha órákig a parkolóban hagyod az autódat. A Smart Parking funkció* ugyanis automatikusan elindítja a felvételt, ha ütközést vagy mozgást érzékel az autó előtt. A felvételek pedig megmutatják, mi történt a kocsival, amíg az utcán parkolt. Ráadásul a beépített szuperkondezátor (Super Cap) azt is megakadályozza, hogy például kánikulában vagy nagyon hideg időben ne kapcsoljon be a készülék és ne induljon el a felvétel, amikor épp szükség lenne rá.

 

Hangutasítás és letisztult dizájn

A márka újabb szintet lép azzal, hogy kínálatában megjelennek a hangutasítással is működő kamerák. A MiVue™955W és a MiVue 955WD modelleket anélkül is tudod vezérelni, hogy levennéd a kezed a kormányról. Ez pedig tovább növeli a vezetés biztonságát. A Mio legújabb, magyar nyelvű menüvel ellátott modelljei azonban nemcsak minőségükkel és tudásukkal, hanem formatervezésükkel is levesznek a lábadról. Kis méretüknek, ergonomikus és letisztult formájuknak kösönhetően tökéletesen illeszkednek az autóba. Az pedig csak hab a tortán, hogy az első kamerát úgy tudod elhelyezni a visszapillantó tükör mögé, hogy egy pillanatra sem fog zavarni vezetés közben.

Megosztás