2024. március 29.
Tunézia újra készen áll a turisták fogadására

Tunézia újra készen áll a turisták fogadására

Tunézia olyan egészségügyi stratégiát alkalmazott a Covid-19 válság kezelése során, ami a hatékonyság, a megelőzés és a biztonság szempontjából a világ élvonalába emelte az országot.

Fontos megemlíteni, hogy Tunézia kiváló gyógyulási arányt tudhat magáénak a kórházba került betegek hatékony kezelésének és a szigorú egészségügyi intézkedéseknek köszönhetően.

 

Íme, néhány az egészségügyben bevezetett intézkedések és eredmények sorából! A beutazókat hatékonyan különítették el járvány kitörése óta, így legalább 25.000-rel kevesebb fertőzést regisztráltak annál, mint amennyire számítani lehetett a térségbeli országok megbetegedési rátái alapján. A tuniszi Charles Nicolle laboratóriumban genetikai kutatásokat folytattak, valamint a védőoltás előállításával foglalkozó kutatócsoportokat hoztak létre. Tunézia a lakosság biztonsága érdekében a modern technológia eszközeit is bevetette: robotok és mikrofonos hőkamerákkal felszerelt drónok ellenőrizték az utcákat, rendszeresen UV-fertőtlenítést végeztek, valamint a mozgó laboratóriumokban gyors mintavétel és hatékony kiértékelés zajlott.

  

Tunézia továbbra is ragaszkodik a megelőző intézkedésekhez, aminek köszönhetően már biztonságos környezetben tudja fogadni az országba látogatókat.

 

A Tunéziai Turisztikai és Kézműipari Minisztérium a beutazók megnyugtatása érdekében, valamint azért, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a régi kerékvágásba, bevezetett egy „#Ready-and-safe, azaz Készen állunk és biztonságosak vagyunk” minősítést.

 

Ez a minősítés valamennyi, a tunéziai idegenforgalmi szektorban működő intézmény számára kötelező lesz: mindenkire azonos szabályok vonatkoznak, amit egységesen be kell tartani és alkalmazni.

 

A minősítést azok kapják meg, akik betartják a WHO ajánlásait. Ezeket az ajánlásokat a tunéziai turizmusban résztvevő minden szereplőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie és be kell tartania, hiszen csak így tudják majd garantálni a megfelelő higiéniás körülményeket. A megelőzésekkel szoros ellenőrzés alatt tarthatják a koronavírust, aminek köszönhetően biztosítani tudják a turisták egészségét és biztonságát.

 

Fotó: AMINE FRIGUI
 

Még egy okkal több, hogy ellátogasson Tunéziába. A kellemes éghajlat, a különleges, kulináris élvezetek, a gyönyörű tájak, strandok, szállodák és éttermek sorra várja a látogatókat. A megfelelő óvintézkedések betartása, valamint a biztonságos körülmény megteremtése pedig garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.