2024. március 28.
Ez volt a lényeg az 5. héten

Ez volt a lényeg az 5. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Kedden megérkezett az első orosz vakcina Magyarországra, és a Sputnik a hét végére meg is kapta a magyar hatóságok engedélyét. Háromszázezer magyar már túl van az első injekción és a héten folytatódik a 60 év felettiek oltása, az AstraZenecát viszont csak a 60 év alattiaknak adják.

Tavaly decemberben hétköznaponként átlagosan egymillió online számla érkezett az adóhivatalhoz, az elmúlt héten ez a szám a duplájára nőtt, csütörtökön 2,3 milliós napi rekord született, vasárnap pedig beérkezett a 200 milliomodik online számla a NAV-hoz – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A migránsok és a futballszurkolói csoportok is összecsaptak a járványhelyzet nyomán bevezetett kijárási tilalom miatt kitört tüntetéshullámban Hollandiában. Oroszországban sem csillapodott a helyzet. Olyan diplomatákat utasított ki az országból, akik a Navalnij letartóztatása elleni tüntetéseken vettek részt. Svédország, Németország és Lengyelország külképviseleti alkalmazottainak is csomagolni kellett. Az érintett államok válaszlépéseket fontolgatnak.

A múlt héten jelentették be, hogy távozik az Amazon éléről Jeff Bezos, aki a vállalatot online könyváruházból a világ egyik legértékesebb technológiai-kereskedelmi vállalkozásává emelte.

 

A hét száma: 350.000
Ennyi felbecsülhetetlen értékű műtárgy költözik a Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum épületéből az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központba, amely az International Property Awardson (IPA) Európa legjobb középület fejlesztése díját kapta.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.