2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 53. héten

Ez volt a lényeg a 53. héten

Az elmúlt hét fontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Kedden 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. Epicentruma a Zágrábtól 58 kilométerre délre fekvő Petrinjánál volt, de Magyarországon is lehetett érezni a hatását. Ám míg déli szomszédunknál halálos áldozatokat is követelt a természeti kasztasztrófa, nálunk csak anyagi kár keletkezett.

 

A Washington Post szerezte meg és szivárogtatta ki azt a telefonfelvételt, amelyen Donald Trump nyomatékosan kéri arra a georgiai illetékeseket, hogy találjanak neki még 11.780 szavazatot.

 

2,264 milliárd forintért kapta meg a Tiszadob és térsége ivóvízminőség-javító beruházásra kiírt úniós közbeszerzést az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a Betonútépitő Zrt. A döntés csak azért hírértékű, mert a tenderen Mészáros Lőrinc cége is indult, ami pedig nem szokott közbeszerzést bukni.

 

Japán és Kína után Vietnámban is felütötte fejét a koronavírus új változata. Miközben itthon már ötezer egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást, Ukrajna ismét vörös zónába sorolta hazánkat

 

Szombaton a saját tervei alapján készített koporsóban kísérték utolsó útjára Pierre Cardin francia divattervezőt a párizsi Montmartre temetőben tartott zárt ceremónián. A divatlegenda december 29-én, 98 éves korában halt meg.

A hét száma: 861
Csak ennyi autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszterkor. Öt éve nem volt ilyen alacsony az év utolsó éjszakáján felgyújtott kocsik száma a galloknál, akik mindent megtesznek, hogy autóiparuk lépést tudjon tartani a németekkel.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.