2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 43. héten

Ez volt a lényeg a 43. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Az elmúlt héten minden nap újabb rekordot döntött az aktív koronavírus fertőzöttek száma. Ennek ellenére csak annyi szigorítást vezetett be a kormány, hogy a szabadtéri és sportrendezvényeken is kötelező lesz maszkot viselni. A rendelettel egy időben jött ki egy felmérés, amely szerint a magyar lakosság 74%-a támogatná a Szlovákiához hasonló teljes lakosságra kiterjedő tesztelést.

 

A járványhelyzet miatt visszafogott volt az állami megemlékezés az október 23-i nemzeti ünnepen, amely békés tüntetéssel zárult. Az esti órákban több ezren vonultak a Műegyetemtől az Urániához, hogy a független oktatásért demonstráljanak.

 

Még nem tudni, hogy a múlt hétvégi volt-e az utolsó óraátállítás. Az Európai Parlament tavaly határozott az energiatakarékosság jegyében bevezetett szokás eltörlésről, de az államok még nem jelezték, melyik időzónához csatlakoznának, így az átállás 2021-re tolódhat.

 

Az utolsó amerikai elnökjelölti vita is méltatlan, személyeskedő hangvételben zajlott csütörtök este. A különbség Biden és Trump előző találkozójához képest annyi volt, hogy amíg az egyik jelölt beszélt, addig a másik mikrofonját elnémították. Miközben Biden azt bizonygatta, hogy egy centet sem fogadott el külföldről, addig Trump azt próbálta elhitetni, hogy ahogy eddig, továbbra is jól kezeli a járványhelyzetet. Ehhez képest a regnáló elnök másnap egy floridai öregotthonban tartott kampányeseményt, amelyen nem volt kötelező a távolságtartás és a maszkviselés. 

A hét száma: 1.000.000.000
Egymilliárd néző találkozik majd Magyarország emblematikus helyszíneivel az MTV Europe Music Awards közvetítése alatt. Szombaton jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hogy a részben Magyarországról jelentkező MTV EMA magyarországi műsorvezetője a világhírű szupermodell, Palvin Barbara lesz. 
 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.