2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 37. héten

Ez volt a lényeg a 37. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Mundruczó Kornél és Martin Scorsese közös alkotása is díjat nyert az idei Velencei Filmfesztiválon. Ez volt a rendező első angol nyelvű, külföldi gyártású filmje, amelynek Scorsese volt az executive producere. A 77. alkalommal megrendezett seregszemle zsűrije a Pieces of a Woman női főszereplőjének, Vanessa Kirbynek ítélte oda a Legjobb Színésznőnek járó díjat. A diákzsűri díját is elnyerő filmben a férfi főszerepet Shia LaBeouf alakítja.

 

Valószínűleg ez volt az utolsó nyári hétvége idén, és 15 Celsius-fokkal érkezik az ősz. Már Finnország fölött tart annak a ciklonnak a hidegfrontja, ami a napokban éri el Kelet-Európát. Hazánkat előre láthatóan 17-én, csütörtökön következik be az időjárási fordulat.

 

Szuga Josihidé elsöprő többséggel lett a kormányzó Liberális Demokrata Párt vezetője, így Szuga várhatóan szerdán, a parlamenti szavazást követően veheti át a kormányfői tisztséget. A romló egészségi állapota miatt augusztus 28-án lemondott Abe Sinzónak Szuga volt a jobb keze 8 éven át, így éles törés nem várható a szigetország politikájában. Szuga szürke eminenciás, amiből viszont arra lehet következtetni, hogy kevésbé lesz markáns a külpolitikai kommunikáció, mint nacionalistának tartott elődje alatt.

 

Már csak a Külföldi Befektetések Bizottságának kell jóváhagynia a ByteDance és Oracle között létrejött megállapodást, amelynek értelmében a kínai TikTok applikációt az Államokban a két cég közösen üzemelteti majd. Az egyesülésre azért volt szükség, mert Donald Trump augusztus 6-án egy elnöki rendelettel gazdaságilag ellehetetlenítette a TikTok vidómegosztó közösségi alkalmazást üzemeltető ByteDance önálló működését az országban.

A hét száma: 175.000.000
Ennyi felhasználója van TikToknak az Egyesült Államokban.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.