2023. október 1.
Ez volt a lényeg a 36. héten

Ez volt a lényeg a 36. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődött meg a tanév. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere szerint a koronavírus miatt ebben az évben kettős teher nehezedik majd a tanárokra és diákokra, de ha mindenki betartja a szabályokat, akkor a tanévzáró is szép lesz. Az augusztusban kiadott teljes Intézkedési tervet elolvashatja a Portfolio oldalán.

 

Ismét nem tartotta vissza a Lukasenka diktatúra ellen tüntetők százezres tömegét az utcára vonulástól sem az egész hetes rendőri brutalitás, sem a vasárnapi eső Minszkben.

 

A Ripost szerint a főpolgármester többször bukott az autóvezetés vizsgáján, ezért nincs jogosítványa, nem pedig azért, mert környezetvédő lenne vagy egy családi tragédia miatt – ahogy azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta. A hír kiszivárogtatásával a jobboldali média azt próbálta sugallni, hogy a városvezető az autósokon akar bosszút állni saját alkalmatlansága miatt, és ennek egyik lépése volt, hogy autós sávok helyén alakítottak ki kerékpársávokat városszerte. A héten egyébként a Körút legforgalmasabb szakaszain visszaállt a nyár előtti rend, és ezeken a szakaszokon a bringások a parkoló autók helyét kapták meg.     

 

Az UEFA Nemzetek Ligája új kiírásában a magyar labdarúgó válogatott csütörtök 0-1-re győzte le a török válogatottat, majd becsületes játékkal 2-3-ra kapott ki a csoport legerősebb csapatától, az orosz válogatottól. 

A hét száma: 7600
David Blane illuzionista ennyi métert emelkedett héliummal töltött lufik segítségével, mielőtt elengedte azokat, majd ejtőernyővel érkezett vissza a földre.   

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.