2024. március 28.
Ez volt a lényeg a 26. héten

Ez volt a lényeg a 26. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Hétfőn leomlott egy ház homlokzata a 6. kerületi Jókai utcában. A balesetben négyen sérültek meg: egy ember súlyosan, három pedig könnyebben.

 

A hadügyminiszter Németországban járt: Szalay-Bobrovniczky Kristóf a német fővárost kereste fel elsőként miniszterként. Német partnerével a kedden kezdődő madridi NATO csúcstalálkozón elfogadandó új stratégiával kapcsolatban is egyeztetett.

 

A nemzetgyűlés elnöke, Vuong Dinh Hue vezetésével magas rangú vietnami delegáció érkezett Budapestre hétfőn, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytassanak a magyar minisztériumok vezetőivel, illetve találkozzanak a magyarországi vietnami közösség és más európai üzleti körök képviselőivel.

 

A magyar határ közelében, a Szabadka melletti erdőben lövöldözés volt migráns csoportok között. Egy 16 éves iráni lány volt a legsúlyosabb sérültje a leszámolásnak.

 

Orbán Viktor a rendőrségen belül működő, de nem katonákból és nem rendőrökből álló határvadász egység létrehozására kérte a belügyminisztert.

 

A múlt héten fokozódott a káosz Európa repterein a nyári utazási szezon kezdete és a munkaerőhiány, valamint sztrájkok miatt.

 

Vasárnap este lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban.

 

A héten hozták nyilvánosságra azt a döntést, miszerint korábban a bíróság engedélyezte egy Spanyolország északi részén élő 8 éves kislány nemváltó műtétét.

 

Gyöngyősi Márton, európai parlamenti képviselőt választotta elnökének a Jobbik.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

A hét száma: 15.000.000
A héten zajlott a 100. Magyar Derby, amelynek vasárnapi fő futamát, a hároméves lovak számára kiírt 2400 méteres versenyt President nyerte.  A 16 telivér részvételével zajló futam összdíjazása 30 millió forint volt, a győztesnek 15 millió járt.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.