2022. szeptember 26.
Ez volt a lényeg a 22. héten

Ez volt a lényeg a 22. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint nem ismerte be bűnösségét a 21 éves V. Kende, kecskeméti férfi, akit terrorcselekmény elkövetésének szándékával gyanúsítanak. A TEK főigazgatója pedig nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint a magát iszlamistának valló férfi a labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban akart robbantani.

 

Harry hercegnek és Meghan Markle magyar idő szerint vasárnap este jelentette be gyermekük megszületését. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor a néhai Diana hercegnő után kapta egyik keresztnevét.

 

Anglia és Hollandia is győzelemmel hangolt a futball Eb-re. A magyar válogatottnak még egy kihagyott büntető is belefért a ciprusiak ellen, így is 1-0-ra győztünk a felkészülési mérkőzésen.

 

Szombaton tüntettek a Fudan ellen. Karácsony Gergely ennek kapcsán kijelentette, hogy ha az ellenzék nyeri a választásokat, nem támogatják a kínai oktatási intézmény létesítését. Gulyás Gergely erre azt mondta, a kormány támogatja, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.

 

A múlt héten meghaladta az öt és negyed milliót a beoltottak száma, és 100 alá csökkent a napi új fertőzöttek száma Magyarországon. Már csak 67-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

 

A hét száma: 54
Ennyi futam óta nem fordult elő, hogy Hamilton nem szerzett pontot. Most a bakui nagydíjon ez is megesett, mi több, csapata a Mercedes sem gyarapodott egyetlen ponttal sem, ugyanis Bottas is az első tízen kívül végzett.

Megosztás