2024. március 28.
Ez volt a lényeg a 19. héten

Ez volt a lényeg a 19. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Samunak nevezte el a fővárosi állatkert kiselefántját a közönség. A borjú azalatt született, amíg a park a járványhelyzet miatt zárva volt a látogatók előtt.

 

A japánok egyre kevésbé támogatják az olimpia idei megrendezését. Ezzel párhuzamosan, egy másik múlt héten napvilágot látott közvélemény-kutatás szerint a kormány támogatottsága is mélypontra került. Japánban az előző hét végéig mindössze a lakosság 2,2 százalékát sikerült legalább egyszer beoltani, amivel az ország sereghajtónak számít a fejlett országok közt.

 

Meghalt az ardenneki rém, Franciaország egyike leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Mindmáig nem derült ki, hogy pontosan hány áldozata lehetett.

 

Pokorni Zoltán elektromos bontókalapáccsal állt neki az aszfalt feltörésének a Normafánál. A városvezető egy parkoló bontását kezdte meg hétfőn.

 

Kiújult a közel-keleti konfliktus. Annyi rakétát lőttek ki Jeruzsálemre, hogy azt még a „vaskupola” rendszer sem tudta kivédeni maradéktalanul. Az izraeli hadsereg légicsapásokkal válaszolt.

 

Hétfőn a felsőtagozatosok és a középiskolások számára is újraindult a jelenléti oktatás.

 

Nem kell visszafizetnie az Amazonnak azt a 250 millió dollárt, amelyet Luxemburg, miután az Európai Bíróság szerdai döntése alapján nem minősülnek tiltott állami támogatásnak a nagyhercegség által az e-kereskedelmi óriásvállalatnak nyújtott adókedvezmények.

 

Csütörtökön bejelentették, hogy a BL-döntő helyszíne Törökország helyett Portugáliában lesz. Itt csap össze május végén a Chelsea és a Manchester City.

 

A hét száma: 40.000.000 
A szakértők pályázatot adtak be a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványhoz egy arthroszkópos torony vásárlására, amit az ez évben adófizetők által felajánlott 1%-okból finanszíroznának, így most nagy szükség van a segítségére, hogy összejöjjön a kívánt 40 millió forint. Az artroszkópos műtéti technika sokat segít abban, hogy az ilyen beavatkozások fájdalommentesek legyenek és gyorsabb legyen a felépülés.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.