2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 17. héten

Ez volt a lényeg a 17. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

4.064.000-ig emelkedett a beoltottak száma a múlt héten. A négymilliós határ átlépése miatt szombattól ismét enyhültek a járványügyi korlátozások: a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem kell maszkot hordani a szabadban, valamint látogathatók az újranyitott helyek, köztük az éttermek belső helyiségei, a mozik, az edzőtermek, a fürdők, a horgásztavak. Bárhova is megyünk, most már elég, ha éjfélkor érünk haza!

 

Családon belül marad: borítékolható volt a bejelentés, ami anyák napján érkezett. Most már hivatalosan is Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

 

Tüntetésekkel és összecsapásokkal ünnepelték a május elsejét Berlinben. A rendőrség vasárnap reggeli előzetes összesítése szerint az előző este történt összetűzésekben legalább harminc rendőr sebesült meg. A kövekkel, palackokkal dobáló és kukákat borogató, gyújtogató tüntetők közül 240-et vettek őrizetbe – számolt be az MTI.

 

Indiában a legsúlyosabb lefolyású most a járvány (401 933 új fertőzöttet regisztráltak szombaton, ami újabb rekordértéket jelent a keleti országban), de Japánban is romlik a helyzet, miután ott is megjelent az indiai mutáns. Az olimpiai edzőtáborokat folyamatosan mondják le a városok, és az emberek hangulata is rohamosan romlik, ezért megint felsejlett a nyári játékok elhalasztásának réme.

 

Csaknem 20 évnyi jelenlét után az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei megkezdték a csapatkivonást Afganisztánból.

 

A hét száma: 180.000.000
Sikeres szólókarrierje alatt ennyi lemezt adott el a hetvenéves Phil Collins, aki a múlt héten jelentette be, hogy még egyszer összeáll, és szeptember közepétől december közepéig koncertturnéra indul a Genesis.
 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.