2022. szeptember 26.
Ez volt a lényeg a 10. héten

Ez volt a lényeg a 10. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Hétfőn léptek életbe az újabb szigorítások, amelyeknek hatása csak hetek múlva fog jelentkezni. Az elmúlt héten a 444.hu összefoglalója szerint soha nem látott mennyiségű fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt (9 444, a második hullám teteje 6 819 volt), soha nem kezeltek ennyi covidost kórházban, mint most (8 897-öt jelentettek szombaton, ősszel 8 045 volt a legtöbb kórházban lévő koronavírusos) és több mint három hete minden egyes nap új rekordot dönt a lélegeztetőn lévők száma is, most már átlépve az ezret (a második hullámban 674 volt a statisztikákban a legmagasabb mutató).

 

Soha nem látott botrány körvonalazódik a brit királyi család körül, miután Harry herceg és Meghan Markle közös interjút adott Oprah Winfrey-nek. A CBS-en hétfőn hajnalban sugárzott műsorban elhangzó súlyos kijelentések közül a legnagyobb port az kavarta, hogy az ifjú pár tulajdonképpen rasszizmussal vádolta a királyi udvart.  

 

A magyar női kardválogatott negyedöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen, az ukránok pedig már biztosan nem nyerik meg a viadalt, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián - számolt be az MTI vasárnap. 

A hét száma: 3.14
Március 14-én volt a matematika leghíresebb számának, a pí-nek (π) a nemzetközi ünnepe. Ezen a napon a világ számos országában versenyeket rendeznek, amin az a feladat, hogy ki tudja megdönteni a japán Haragucsi Akira 2006-os rekordját, aki tizenhat órán keresztül 100 ezer tizedesjegyig visszamenőleg sorolta emlékezetből a szám értékét. 

Megosztás