2024. július 27.
Őket díjazták a 20 éves Fashion Awards Hungary gálán

Őket díjazták a 20 éves Fashion Awards Hungary gálán

A divat magyar Oscar elismeréseként is emlegetett rendezvény fővédnöke idén Pataki Ági volt, aki a hazai ikon a szakmában. A több mint 900 fős közönség divatbemutatókat is láthatott az eseményen.

Az idei, mivel jubileumi gála volt, számos meglepetést is tartogatott. Bemelegítésként táncos bemutatót, majd három különleges és ismert magyar tervező bemutatóit nézhették meg a vendégek az Akváriumban. Kerényi Virág, Demeter Richárd és Kiss Márk fantasztikus ruhakölteményei után foglalta el a közönség a helyét, kezében Martini koktélokkal. Az estet Somogyi Zoltán műsorvezető nyitotta meg, aki köszöntötte az idei gála fővédnökét is. Pataki Ági beszédében elmondta, a hazai divat mindig is az élete része lesz, sokat köszönhet az ebben a közegben eltöltött éveinek. A különleges díjak sorában elsőként az innovációs díj került átadásra, később a fenntarthatósági pályázat nyertese is szobrot kapott, illetve életműdíjat is átvehetett egy, a hazai divatéletben régóta mérföldkőnek számító nagyság is. Íme, a díjak részletesen!

 

Az év divatinnovációja: uMix3D

Az uMix3D egy úttörő startup, amely egyesíti a 3D technológiát a kreatív divattal. Innovatív megoldásaik ötvözik a fenntarthatóságot az üzleti sikerrel. A 3D technológia segítségével milliméteres pontossággal modellezik a ruhákat és cipőket, valósághű élményt nyújtva az ügyfelek számára. Az ügyfelek személyre szabhatják ruháikat, és hamarosan elérhető lesz egy virtuális próbaterem. A díjat átadta Szabó Patrícia.

 

Az év női modellje: Palvin Barbara

Barbara karrierje 2010-ben kezdődött, azóta számos neves márka arcává vált. 2019-ben Victoria's Secret angyal lett, és megjelent a Chanel, Cartier és Giorgio Armani kampányaiban. Háromszor nyerte el a Glamour Women of the Year díjat, és számos nemzetközi elismerésben részesült már, szinte havonta újabb világmárkával dolgozik együtt. A díjat átadta Kocsis Korinna és Melles Maximilian (Promotions.hu).

 

 Az év férfi modellje: Dan (Wammodels)

A Dan néven ismert Dán Zsolt 2017-ben kezdte pályafutását egy Giorgio Armani show-val. Számos rangos divatházzal dolgozott együtt, köztük a Ralph Laurennel és a Dolce&Gabbanával. Jelenleg Kazar és Dirk Bikkembergs nemzetközi kampányaiban szerepel. A díjat átadta Konsánszky Dóra divattervező, Schilling Kolos stylist.

 

Az év fodrásza: Pásztor László

László, aki 2006-ban szobrászként végzett, 2009 óta dolgozik a divat- és szépségiparban. Számos topmodellel és hírességgel működött együtt, Emmy-jelölést is kapott. Munkái szerepeltek a Vogue-ban, a Harper's Bazaarban és a L'Officielben. A díjat átadta Rácz Gergő énekes, Nagy Katica színésznő.

 

Az év sminkese: Titkos Bernadett

Bernadett 25 éve a legjobbak között van. Munkái hazai és nemzetközi magazinokban, filmekben és reklámokban egyaránt szerepelnek. A Budapesti Közép-Európai Divathét vezető sminkese, 30 sminkest koordinál. Berni kedvessége legendás a szakmában és ő is átvehette a  Guess ajándékát, ahogy a többi díjazott is. A díjat átadta Tolvai Renáta énekes és Radics Zsombor.

 

Az év felfedezettje – a fenntartható divat pályázat tervezőjeként: Lang Szonja

Bécsben folytatott tanulmányai után Szonja Magyarországon indította el fenntartható divatvállalkozását. A SLANGSLANG x Back2Bag együttműködés táskákat és ruhákat hoz létre autóipari melléktermékekből, amelyeket nemzetközi platformokon mutatnak be. A díjat átadta Fluor Tomi és Szentflében Gergely (EON).

 

Az év stylistja: Kiss Márk

Márk végzettségét tekintve divattervező, így nem meglepő, hogy a kreatív rendezés és stílus felé fordult. Számos magyar híresség és tévéműsor stylistja, jelmeztervezője. Munkái olyan nemzetközi magazinokban jelentek meg, mint a Vogue és a Harper's Bazaar. A díjat átadta Eke Angéla és Erdei Zsolt (Humen.hu).

 

Az év divatfotósa: Wanda Martin

Martin London és Budapest között dolgozik divat-, portré- és zenefotózással. Munkái olyan magazinokban szerepeltek, mint az i-D, a Wonderland, a VOGUE és a NUMERO, és olyan márkákkal működött együtt, mint a Louis Vuitton, a Burberry, az YSL és a Dior. A díjat átadta: Janicsák Veca és Kanalas Gergő (DS Automobile)

 

Az év kiegészítő tervezője: Kerényi Virág

Virág 2011-ben indította el márkáját, és számos hollywoodi produkcióban dolgozott már. A kézitáskái mellett egyedi fejdíszeiről és extravagáns ruháiról ismert. A díjat átadta Czutor Zsanett és Czutor Zoltán.

 

Az év női divattervezője: Demeter Richárd

Richárd 2016 óta foglalkozik divattal. Munkái megjelentek az olasz Vogue-ban és Lucy magazinjában. Sok magyar híresség viseli ruháit, amelyek egyedi történeteket hordoznak, ukrán gyökereiből is építkeznek. A díjat átadta Lakatos Levente és Tóth Szalóky Judit (Coca-Cola).

 

Az év férfi divattervezője: Lakatos Sándor

Lakatos 2008-ban alapította márkáját, a Lakatos Sándor Műtermet. Egyedi öltönyeiről és dzsekijeiről ismert, terveit számos magyar és nemzetközi híresség viseli és találkozunk velük nagyobb rendezvényeken. A díjat átadta T.Danny énekes és Lissák Laura táncos.

 

Életműdíj a magyar divatért: Emília Anda

Emília építészetet tanult, mielőtt a divat felé fordult. A MOME Divat és Bőrdesign szakán folytatott tanulmányai befejezése után elindította ANDA márkáját. Kollekciói a konceptuális divatot és az avantgárd designt tükrözik. Munkái rendszeresen jelennek meg a párizsi divathéten, több nemzetközi elismerést is kaptak. A díjat átadta Norman Gábor látványtervező.

 

Megosztás

Két éves a Turizmus Konjunktúra Index

Trend

Két éves a Turizmus Konjunktúra Index

  • 2024.06.11

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) és a Gazdaságkutató Zrt. (GKI) közösen szervezett sajtótájékoztatóját Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke nyitotta meg, aki azt emelte ki, mennyire hiánypótló az index a szakmában.