2024. június 18.
Mutasd a cipőd, megmondom, ki vagy!

Mutasd a cipőd, megmondom, ki vagy!

A hazai cipőviselési szokásokról és a legújabb trendekről Kárpáti Zoltán, a Batz Hungary Kft. ügyvezetője nyilatkozott nekünk.

(x)

Amellett, hogy az igényes megjelenésnek elengedhetetlen kelléke az outfithez illő lábbeli, az egészség megőrzésének is nélkülözhetetlen segítője, hiszen, ha belegondolunk, van, hogy a nap 24 órájából 10-et vagy akár 12-öt is a cipőnkben töltünk. Teljes testsúlyunk mindössze kétszer 26 apró csontocskára nehezedik, amelyek a lábfejünket alkotják. Ha ezek nem fekszenek anatómiailag megfelelő alátámasztáson és nem rendelkeznek a számukra optimális térrel, hogy kényelmesen elférjenek, az könnyen deformitásokhoz, illetve a teljes vázszerkezetünk rossz irányba történő elmozdulásához vezethet. „A megfelelő lábbeli és talpbetét nagymértékben hozzájárul a jó közérzethez, és ezáltal az életminőséget is jelentősen képes javítani” – állítja Kárpáti.

 

A divat és a kényelem egy cipőben jár
Talán sokan vélik úgy, hogy egy lábbeli, legyen az akár zárt cipő, szandál, papucs, vagy elegáns, vagy pedig kényelmes lehet. A jó hír az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. A komfortos lábbelik hazai úttörője a BATZ és a nőies designer cipői által ismertté vált REKAVAGO márkák együttműködéséből olyan modellek születtek, amelyek mindkét elvárásnak eleget tesznek. „Rövid időn belül hatalmas sikereket ért el a tavalyi évben bevezetett kollekciónk, ami arra sarkallt bennünket, hogy folytassuk a közös munkát Vágó Rékával. Ennek eredményeként 2023-ban egy sokkal szélesebb és színesebb termékpalettával jelentünk meg, és a jövőre vonatkozóan is rengeteg közös tervünk van” – avat be Kárpáti, aki rámutatott: évek óta megfigyelhető trend, hogy az emberek egyre jobban preferálják a kényelmet, amire a Covid időszaka csak még inkább ráerősített. A magas sarkak helyett kedveltebbek a lapos talpak, de mindemellett továbbra is fontos, hogy a lábbeli stílusos és divatos legyen.

 

Talpbetét, egyénre szabva
Ma már úgy is vigyázhatunk lábunk egészségére, ha a leggyakrabban használt lábbelijeinket egyedi, kifejezetten a mi lábunkra kialakított talpbetétekkel látjuk el. Az egyedi talpbetétek a láb anatómiai adottságaihoz igazodnak, biztosítva a legjobb hossz- és harántboltozat alátámasztást és a kényelmet. Segíthetnek megelőzni és kezelni a láb- és lábfejproblémákat, mint például a lúdtalp, a bokasüllyedés, a sarokfájdalom, kalapácsujj és bütyök. Mérséklik a láb, a boka, a térd, a csípő és a gerinc terhelését, amelyek csökkenthetik a sérülések és az ízületi kopás kockázatát.

 „Az egyedi talpbetétek a legtöbb cipőben elhelyezhetők, csupán a lábbeli funkciójának és méretének pontos meghatározására van szükség. A Batz weboldalunkon felsorolt mérőpontjainkon szakképzett munkatársaink segítenek egy szenzorokkal ellátott nyomásérzékelő szőnyeg és egy lézerrel felszerelt HD kamera képalkotásával megtalálni mindenki számára a legmegfelelőbb, egyedi »névvel ellátott« talpbetétet” – ismertette az ügyvezető, aki azt is elárulta, hogy a jelenleg alkalmazott módszert, amellyel egyedi, névre szóló talpbetéteiket elkészítik, 5 év alatt fejlesztették ki, és a tökéletes megoldás kidolgozásához többek között amerikai, német, spanyol, olasz és belga piacvezető egyedi talpbetétgyártók tapasztalatait is felhasználták, aminek köszönhetően egy saját szoftverrel és mérési rendszerrel rendelkező, a világon egyedülálló metódus állt össze.

 

Hódítanak a sneakerek
A sneaker cipők, amiket gyakran sportcipőknek is neveznek, eredetileg olyan cipők voltak, amelyeket sporttevékenységekhez terveztek. Az idők során a mindennapi viselet szerves részévé váltak. Ma már számos stílusban és formában kaphatóak, és sokan viselik őket a stílus és a kényelem miatt. „A 2024-ben bemutatandó Új sneaker márkánk különlegessége abban áll majd, hogy a cipő mellé egy roppanóhabot tartalmazó dobozt is kap majd a vásárló. Ha ebbe belehelyezi a lábát, a lenyomat alapján a 3D-s mérőpontokon digitális szkenner segítségével meg tudjuk alkotni a lábára tökéletesen illeszkedő, anatómiai elemekkel ellátott egyedi talpbetétet” – vetítette előre Kárpáti Zoltán.

 

Sportcipő Michelin talppal
A cipő talpának minősége szintén kiemelt fontossággal bír, hiszen a talp védi a lábat a durva felületektől, éles tárgyaktól és a hidegtől. Egyik fontos funkciója a járás során a lábat érő több ezer ütés elnyelése, ami különösen lényeges a futócipőknél, ahol a talp anyaga és kialakítása segít csökkenteni a lábra és a testre gyakorolt hatást futás közben. A futócipő talpának tervezése nemcsak a sarok becsapódása során keletkezett ütés elnyelésére irányul, hanem arra is, hogy a cipő „visszaadja" az energiát a lépés következő fázisában, javítva ezzel a teljesítményt.

„Az a megtiszteltetés és elismerés ért minket, hogy az innovatív, nem csak a páratlan tapadásáról és tartósságáról ismert Michelin elvállalta, hogy fejleszt nekünk egy technikai futócipő talpat. Kétféle felületű talppal fog megjelenni, az egyik változat utcai, aszfalton történő futásra alkalmas, a másikat pedig hegyi, terepfutásra tervezik. Ezeket a futócipőket is egyedileg készítjük majd el a viselője számára. A piacra történő bevezetés tesztidőszaka során hozzávetőleg 100 élsportolót kérünk fel a tesztelésre annak érdekében, hogy a legmagasabb minőségű futócipő szülessen” – nyilatkozta a Batz Hungary Kft. tulajdonosa.

Megosztás

Két éves a Turizmus Konjunktúra Index

Trend

Két éves a Turizmus Konjunktúra Index

  • 2024.06.11

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) és a Gazdaságkutató Zrt. (GKI) közösen szervezett sajtótájékoztatóját Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke nyitotta meg, aki azt emelte ki, mennyire hiánypótló az index a szakmában.

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Trend

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.4

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.