2024. február 21.
Így végez piackutatást egy piac

Így végez piackutatást egy piac

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ a vásárlók véleményét figyelembe véve akar megújulni. Az önkéntesek online kérdőívvel, anonim formában járulhatnak hozzá a kutatáshoz.

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ Budapest egyik ikonikus piaca, amely kezdeti formájában 1953-ban nyílt meg, a vásárlói és a kereskedői között pedig találhatunk olyanokat, akik családjukkal már több generáció óta kötődnek a piachoz. A létesítmény nemrég egy nagyobb változás irányába indult, rengeteg tervvel, amihez a vásárlók véleményét is kérik.

 

 

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ immáron sok éve ikonikus piacnak számít Buda szívében. A két kereskedelmi és két piaci szinttel rendelkező létesítmény a vásárlók véleményét figyelembe véve szeretne megújulni, ezért egy online felmérést kezdeményezett. A kérdőívben többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy a kitöltő miért jár a piacra, ha nem jár, mi lenne az, ami újra a piacra vonzaná, de a felmérés kitér arra is, hogy a vásárlók mennyire részesítik előnyben az őstermelőket, illetve a bio/organikus termékeket. A piac tervei között szerepel, hogy a jövőben minél több rendezvényt valósítson meg, illetve a jelenlegi kereskedelmi funkciók mellett minél hangsúlyosabbá váljon a helyi gasztronómia, vendéglátás is. A vásárlókkal együtt szeretné kitalálni az új irányt, éppen ezért a kérdőív olyan kérdéseket is boncolgat, hogy a látogatók jó ötletnek tartják-e, hogy minél több program és vendéglátóhely legyen a piacon.

 

Nemzetközileg egyre több piac válik közösségi térré, bővül ki gasztro szereplőkkel, és rengeteg fiatal is látogatja ezeket a helyszíneket. Bár hazánkban a piacra járást sokan még az idősebb korosztállyal kapcsolják össze, a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központnak volt már egy korábbi felmérése, amelyből kiderült, hogy a fiatalok körében is egyfajta trenddé vált a “piacozás”.

 

A létesítmény számos rendezvénynek adott már otthont. A minikoncertek, a gólyalábas és zsonglőrös bemutatók, a gyereknapi programok és a felnőtteknek szervezett események is mind-mind nagy sikernek örvendtek. A járványhelyzet ellenére idén még egy adventi vásárral és egy napközbeni óévbúcsúztatóval kíván kiegészülni a programkínálat.

 

A Fény Utcai Piac jövőjét befolyásoló kérdőív ITT érhető el.

 

Megosztás