2024. március 29.
Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

Aki követi a trendeket tudja, hogy a kifutókon időről időre elég extrém megoldásokkal is találkozhatunk. A divattervezők hajlamosak szabadjára engedni a fantáziájukat és utcai, vagy akár alkalmi viseletként elképzelhetetlen kreációkkal, ruhadarabokkal is jelentkeznek. Elég gyakori, hogy ezek leegyszerűsített változatai elszabadulnak és a hétköznapi életben is megjelennek – a fashiondays.hu stílusszakértője az elmúlt 10 év gyöngyszemeiből válogatott.

Szőrös lábbelik
Papucsok, csizmák és mokaszinok is készültek szőrös kivitelben. A legfeltűnőbb megoldás talán a csizmákon használt rengeteg szőrmennyiség volt, a leginkább érthetetlen pedig a szőrös papucs megjelenése az elmúlt években. Szerencsére mára már legalább azt sikerült elérni, hogy műszőrmét használjanak a gyártók és ne az állatokat kínozzák emiatt a múló divatszeszély miatt, ami ráadásul nem is praktikus. Bátran kijelenthetjük, hogy műszőrméből lehetetlen kényelmes lábbelit készíteni, mivel hamar belemelegszünk, arról nem is beszélve, hogy elég viccesen hat egy szőrmepapucs, a legújabb bikininkkel.

 

 

Átlátszó cipők
A Kardashian család tette igazán népszerűvé az elmúlt években az átlátszó plexicipőket és csizmákat, amik 2018-ban indultak hódító útjukra. Szerencsére mára lecsengett ez a divat és konszolidáltabb formában, cipők sarkaiban találkozhatunk csak az átlátszó elemekkel. Szó se róla, az üvegcipőre emlékeztető darabok vonzzák a tekintetet, és akár stílusos kiegészítői is lehetnek a szettünknek, de elég kényelmetlennek tűnnek, ráadásul nagyon gyorsan beléjük lehet izzadni. És az sem ritka, hogy egy-egy magasabb sarkú kivitelben kidörzsölődik a lábfejünk és piros hólyagok jelennek meg rajta, amiket így ráadásul szélesebb körben is közszemlére tehetünk. Valljuk be, senki sem vágyik ilyen kiegészítőkre!

 

Az 1990-es évek nosztalgiája
Hónaljtáskák, apró szemüvegek, hatalmas fodros hajgumik, chokerek és kombinéruhák. A 2010-es éveket egyértelműen befolyásolta a 1990-es évek divatja. Sajnos a stílusos megoldások mellett több, inkább nevetséges is visszaköszönt. Elsősorban a hónaljtáskák és a múltidéző kombinéruhák tiltólistások 2020-tól és arra is érdemes figyelni, hogy ne essünk túlzásba: kombináljuk a modern darabokat a nosztalgikusokkal. Persze mindannyian tudjuk, hogy a divat folyamatosan ismétli magát, általában 20-30 évente köszönnek vissza a már ismert trendek, inspirálódjunk mi is bátran a múltból, de érdemes az arany középúton maradni.

 

 

Férfi overall
Miért, miért, miért? Ami sokszor még a női gardróbban is megosztó elem, hogyan tudott átgyűrűzni az erősebbik nem ruhatárába is? Szerencsére a magyar férfiak jóval konzervatívabbak annál, hogy magukra öltsenek egy overállt, de külföldön valóban hódított a 2010-es években ez a ruhadarab. Ez bizonyos szempontból érthető, hiszen praktikus és sokszor időt is lehet vele spórolni: nincs is annál egyszerűbb, mint reggel felkapni egy overállt és már indulhat is a nap. De férfiak esetében sajnos egyedül gyerekkorban vagy munkaoveráll formájában megbocsájtható bűn a viselése.

 

Platform talpú sportcipő
Sok helyen még mindig tarja magát ez a 2012-ben hódító útjára indult megoldás. Azon kívül, hogy kényelmesebb egy tűsarkúnál, mégis növelhetjük vele a magasságunkat, nem sok pozitívumot írhatunk a számlájára. Eleve elvetélt öltet két ennyire egymástól távol álló stílust egy termékben ötvözni, a sportcipő lazasága és a magassarkú vagy platformtalpú darabok nőiessége egyszerűen nem férnek meg egymás mellett. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen nincs olyan nő, akinek jól állna, ráadásul hozzáöltözni is csak nagyon nehezen lehet. Ha mindenféleképpen magasabbak szeretnénk lenni, akkor inkább válasszuk a jó öreg platformtalpú, vagy tömbsarkú cipőket.

 

 

A mi tippünk:
Ne dőljünk be minden esetben az aktuális divatirányzatoknak. Fontos, hogy tisztán lássuk, mi az, ami valóban jól áll nekünk és a komfortosan érezzük benne magunkat. Semmi értelme ugyanis egy-egy olyan divatos ruhadarabot vagy kiegészítőt magunkra erőltetnünk, amivel egyszerűen nem tudunk azonosulni. Rengeteget számít, hogy kényelmesen érezzük magunkat a bőrünkben, és a hirtelen fel-, majd eltűnő hóbortok sokszor nem támogatnak minket ebben.

A legjobb megoldás, ha betárazunk a klasszikus, örök érvényű ruhákból, amik több szezonon keresztül is jó szolgálatot tehetnek. Figyeljünk arra, hogy az alaktípusunknak és színtípusunknak megfelelő darabokat részesítsük előnyben.

Megosztás