2023. december 4.
Ilyen az élet Európa 5 legdepresszívebb városában

Ilyen az élet Európa 5 legdepresszívebb városában

Egy, a Quora fórumon megjelent írás szerint ezek Európa leglehangolóbb városai. A szerző beutazta a kontinens országainak 70%-át, így joggal érzi úgy, hogy átfogó képpel rendelkezik a témában.

Szerintünk Szarajevó kicsit kilóg a listából, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a demoralizáló képek, csak egy-egy szegletét mutatják az adott városnak, de ettől még megosztásra érdemesnek találtuk ezt a nemmindennapi szemszögből készült lajstromot.

 

1., Ijmuiden, Hollandia: Ebben a halászfaluban működik az egyik legnagyobb acélmű Európában, így nemcsak az egészségükért aggódhatnak a helybéliek, de annak a látványnak a lelki hatásaitól is, amit sokaknak kell elviselni, ha a teraszon kívánják elfogyasztani a reggeli kávéjukat.

 

 

2. Usti nad Labem, Csehország: Ha vonattal érkezünk Prágából, az Usti körüli táj lenyűgöző. Ettől csak még nagyobb a sokk, amikor az utazót a város központjában turista látványosságok helyett drogosok és hajléktalanok fogadják, köszönhetően a magas munkanélküliségnek és az alacsony fizetéseknek.

 

3. Medyka, Lengyelország: Az ukrán határon fekvő város arról ismert, hogy olcsón lehet vodkához és cigarettához jutni. Köszönhetően annak, hogy rossz sorsú ukránok lepik el, miután órákat várakoztak a határ túloldalán, hogy a megengedett 2 doboz cigarettával és üveg alkohollal beléphessenek Lengyelországba, majd újra és újra megismételjék a túrájukat napjában többször, az év minden napján.

 

4. Pristina, Koszovó: Ha a szmogtól éppen látszik a város, akkor jól kivehető, hogy szinte kizárólag panelépületek alkotják.

 

5. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina: Vannak szép részei, de a háború mély nyomokat hagyott az épületeken és az emberek szívében. Mivel völgyben fekszik, a városnak meglehetősen rossz a levegője.

 

Képek: Google

 

 

Megosztás

A gyermekkórház mentőautójára költötték az adófizetők felajánlását

Társadalom

A gyermekkórház mentőautójára költötték az adófizetők felajánlását

  • 2023.05.22

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet nemrég saját mentőautót állíthatott szolgálatba, amit a tavaly felajánlott szja 1% felajánlásokból sikerült teljeskörűen felszerelni: mobil lélegeztetőgép, monitor-defibrillátor-EKG funkciókat együttesen teljesítő készülék, elektromos oldallépcső és egy hordágy is került a fedélzetre az adófizetők jóvoltából, 25 millió Ft értékben.