2024. február 28.
Fesztiválra várják a futókat májusban Csongrádon

Fesztiválra várják a futókat májusban Csongrádon

Harmadszorra ad otthont a Fussuk le! Fél és negyedmaratonnak Csongrád, a tiszamenti, dél-alföldi kisváros. Idén háromnapos futó-fesztivállal várják a szervezők a futókat és családjaikat májusban.

A sport program fő attrakciója a vasárnapi futóverseny, de már pénteken este május 10-én Blahalouisiana koncerten engedhetik ki a gőzt vagy hangolódhatnak az eseményre a sportolók a Tisza-Presszóban. Szombaton május 11-én az egészséges életmód és más életvezetési tippekkel gazdagodhatnak a meghívott szakértőknek és népszerű sportolóknak köszönhetően, és egy jó hangulatú már hagyománnyá váló, közösségépítő pizza partin ismerkedhetnek a résztvevők. Vasárnap indul a verseny, ami idén is több távon zajlik. Az alföldi táj kedvező adottságainak köszönhetően, elég gyors a pálya, így azoknak a futóknak is ajánlható, akik az időeredményt célozzák be. De családoknak is jó program a Fussuk le! Fél és negyedmaraton verseny, hiszen a 750 méteres távon a gyerekek is futhatnak egy nagyot.

 

A félmaraton útvonala a városon át vezet, érintve a Tisza-gátat, az ártéri erdőkkel, az óvárost, a halászházakkal, a Körös-torkot, a homokfövenyes stranddal és a Holt-Tiszát, a náderdővel. A futók útját DJ-k, néptáncosok, zenészek kísérik, feledhetetlen hangulattal jutalmazva meg a verseny résztvevőit.

 

A befutócsomag is verhetetlen, hiszen a mindenkinek jár a csongrádi futás emlékére a befutóérem és még sok jutalom, mint rétes, egytálétel, innivaló és uszodabelépő. De a legnagyobb érték: a mozgás öröme, minden résztvevő ajándéka, aki részt vesz a Fussuk le! futó-fesztiválon.

 

A 2023-as esemény filmje itt tekinthető meg. 

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.