2024. március 28.
Ez volt a lényeg a 48. héten

Ez volt a lényeg a 48. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, amely Közép-Európa első fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. 

 

A japán kormány a koronavírus új variánsa miatt a hét elején megtiltotta a külföldiek számára a belépést az országba. Emiatt elmarad a műkorcsolyázók év végi GP-döntője, amelyre Oszakában került volna sor, és a legjobbak számára fontos állomás lett volna a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpia előtt.

 

Hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást hétfő reggel – adta hírül az MTI. Ezután a kormány megígérte, hogy 3 napon belül átutalja a BKK működéséhez szükséges 12 milliárd forintot.

 

Varga Mihály pénzügyminiszter parlamenti meghallgatásán hétfőn azt mondta a gazdasági bizottságának, hogy jövőre is 5% felett lehet a gazdasági növekedés.

 

Újabb foglalkoztatási csúcsot mért a KSH, jelentették a múlt héten.

 

Nem csitult a Cumbre Vieja vulkán, amelynek a tengerparton megszilárduló lávája eddig közel 50 hektárral növelte La Palma sziget méretét.

 

Újabb középiskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban kedden délután. A fegyveres diák 3 társa mellett egy tanárt is megölt. A 15 éves lövöldözőt terrorizmussal is megvádolták és a szüleit is őrizetbe vették.   

 

Győzelemmel (35-29) kezdett a magyar csapat Szlovákia ellen a spanyolországi női kézilabda világbajnokságon csütörtökön.

 

Több halálos áldozata is volt egy lavinabalesetnek Ausztriában: Sízők egy csoportja letért a kijelölt pályáról Salzburg tartományban. A 8 fős társaságból 3 ember életét nem tudták megmenteni, ketten pedig súlyos állapotban kerültek kórházba a hétvégi szerencsétlenség után.

 

A hét száma: 80.000.000.000
Átadták hétfő hajnalban a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram traint, amely a tervezett 16 helyett 80 milliárdba került. A hivatalos avatásra a két érintett város ellenzéki polgármestereit nem hívták meg!    

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.