2024. március 28.
Ez volt a lényeg a 16. héten

Ez volt a lényeg a 16. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Újra Emmanuel Macron lett Franciaország elnöke. A verseny nem volt olyan szoros, mint azt az elemzők gondolták, várhatóan Macron a szavazatok 57,6-58,2, Marine Le Pen pedig 41,8-42,4 százalékát szerezhette meg.

 

„Mély megrendüléssel búcsúzunk Markó Iván Kossuth-díjas táncművésztől, koreográfustól, érdemes művésztől” – írta pénteken Facebook posztjában a Győri Balett. A társulat alapító igazgatója 75 éves korában hunyt el.

 

Derbi-győzelemmel, vagyis az Újpest vasárnapi legyőzésével (2-1), zsinórban negyedszer, történelme során 33. alkalommal lett bajnok a Ferencváros futballcsapata. Egy nappal korábban a német bajnokdág is eldőlt: a Bayern München szombati, Borussia Dortmund elleni győzelme azt is jelenti, hogy a német klub az első a történelemben, amely a topligákat figyelembe véve sorozatban tíz bajnoki címet tudott nyerni.

 

Bár a nemzetközi teniszszövetség nem zárta ki az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi eseményekről, az év harmadik grand slam tornájának szervezői a múlt héten jelentették be, hogy Wimbledonban egyik nemzet teniszezői sem léphetnek pályára.

 

Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell készülni az ország közútjain a következő hetekben – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium vasárnap. Közleményük szerint idén április 25. és május 13. között rendezik meg Magyarországon a Black Swan nemzetközi különleges műveleti gyakorlatot.

FOTÓ: MTI/Krizsán Csaba

A hét száma: 174.000
A Schönherz Iskolaszövetkezet a Z-generáció munkával és megélhetéssel kapcsolatos vágyait, elvárásait térképezte fel. Rákérdeztek arra is az 1.200 hallgatónál, hogy milyen összeg jár fejében megélhetési minimumot illetően, valamint, hogy mennyiből élnének komfortosan. Az összes válasz átlagát tekintve havonta 174.000 forint kell egy diáknak a megélhetéshez.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.