2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 13. héten

Ez volt a lényeg a 13. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

A FIDESZ-KDNP nyerte a vasárnapi parlementi választásokat. Orbán Viktor: „Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan.” A nem végleges adatok szerint a negyedszer győztes pártszövetség kétharmados többséget szerez a törvényhozásban. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje támogatói nélkül, egyedül mondott beszédet, és ismerte el az összefogás súlyos vereségét. A Mi Hazánk bejutott a parlamentbe. A teljes világsajtó címlapon hozta az eredményt: az orosz média elsöprő sikerként, a nyugati és ukrán lapok mérsékelt lelkesedéssel írtak Orbán győzelméről.

 

Szerbiában is választottak: Az előzetes eredmények szerint hét szerb párt jutott be a szerbiai törvényhozásba, valamint öt nemzeti kisebbségi párt – tájékoztatott az MTI. a Vajdasági Magyar Szövetség megőrizte a legitimitását, bár csak 5-6 mandátum megszerzésére számíthat az eddigi kilenccel szemben.

 

Az orosz–ukrán béketárgyalások még nem haladtak eleget ahhoz, hogy meg lehessen szervezni a vezetői szintű találkozót – írta a Telegramon Vlagyimir Megyinszkij orosz elnöki tanácsadó, az ukrán féllel tárgyaló orosz delegáció vezetője vasárnap.

 

Hatan meghaltak és kilencen megsebesültek egy lövöldözésben vasárnap reggel a kaliforniai Sacramentóban - tudatta a helyi rendőrség.

 Fotó: FISCHER ZOLTÁN /MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / MTI

A hét száma: 4.107.652
Ennyi érvényes szavazatra lett volna szükség a gyermekvédelmi népszavazás érvényességi küszöbéhez, de ez a voksolás valószínűleg érvénytelen lesz.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.