2024. június 18.
Közös jótékonysági vacsorát ad 3 Michelin-csillagos séf

Közös jótékonysági vacsorát ad 3 Michelin-csillagos séf

Rasmus Kofoed és a Magyar Bocuse d’Or csapat a rendkívüli vacsoraest bevételét a vidéki szakácstanulók tehetséggondozására fordítja majd.

A magyar gasztronómia idei csúcseseménye lesz június 16-án a Stand Étteremben a Magyar Bocuse d’Or csapat és Rasmus Kofoed, a világ legjobb éttermének, a dán Geranium séfjének közös jótékonysági vacsoraestje. Az esemény a nem mindennapi ízélményeken túl fontos üzenettel és küldetéssel bír: a vacsora értékesítéséből befolyó pénzösszeggel a hazai Bocuse d’Or csapatának felkészülését segítő vidéki szakácstanulók Budapestre utaztatását, elszállásoltatását és ellátását biztosítja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

 

„Minden felkészülésbe bevontunk vidéki szakácstanulókat eddig is. Az utazásuk és a szállásuk költsége azonban mindig az a tétel volt, amit nehéz volt kigazdálkodni. Idén szeretnénk ezzel a jótékonysági vacsoraesttel ezen változtatni – mesél a kezdeményezésről Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke – Az a cél, hogy a sikeresen pályázó tanulók a felkészülés alatt kéthetes periódusokban váltsák egymást. Beleláthatnak így azokba a folyamatokba, amiket máshol nem volna lehetőségük megtapasztalni. A tanulóknak szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy minél több szakmai ismeretet magukba szívjanak a magyar csapat mellett, illetve minél inkább mutassák meg tehetségüket és tudásukat, amellyel a későbbiekben akár maguk is a Magyar Bocuse d’Or csapat tagjai lehetnek majd. Még az is elképzelhető, hogy a második, harmadik commis is közülük kerül majd ki. Ők azok, akik a felkészülés hajrájában végig velünk lesznek, amikor már időre főz a csapat.”

 

 

A Geranium a világszerte legnagyobb szakmai elismerésnek örvendő éttermi rangsor, a World's 50 Best Restaurants 2021-es lisátájának 2. helyén szerepel, a szakmai híresztelések szerint pedig a legesélyesebb az idei évben arra, hogy a lista első helyére rangsorolják. A 3 Michelin-csillagos koppenhágai étterem séfje Rasmus Kofoed, aki a Stand meghívására érkezik Magyarországra. A szakmai kapcsolat évekre nyúlik vissza: Széll Tamás egykori Bocuse d’Or versenyének felkészítőjét üdvözölhetjük Budapesten. A 3 Michelin-csillagos séf egy személyben a valaha volt legsikeresebb Bocuse d'Or versenyző, valódi ikon nemcsak hazájában, a világ talán legizgalmasabb, progresszív gasztronómiai teljesítményeit nyújtó Dániában, hanem világszerte.

 

Rasmus Kofoed Magyarországon most először mutatja be két emblematikus fogását a júniusi jótékonysági vacsoraesten. A vendégek így a sztárséf emblematikus signature halételét is kóstolhatják majd. A 3 Michelin-csillagos étterem ikonikus fogása: márványozott tőkehal, író, petrezselyem, kaviár. Az immár teljesen húsmentes csúcsétterem majdnem teljesen zöldségekre építi menüjét, halakkal és tenger gyümölcseivel azonban dolgoznak. Egy kaviáros-tengeri halas étellel mutatja be a séf a Geranium világát.

 

A Magyar Bocuse d’Or csapat, Dalnoki Bence versenyző és Nyikos Patrik commis segítőikkel kiegészülve pedig ismét elkészíti azokat a fogásokat, amelyekkel ezüstérmet szereztek a Budapesten megrendezett a 2022-es európai döntőn, mégpedig pontosan olyan formában, ahogyan azt március végén a nemzetközi zsűri kóstolhatta.

 

Az ország leghíresebb séfpárosának, az immár két étterem számára is Michelin-csillagot szerzett Szulló Szabinának és Széll Tamásnak két exkluzív fogása és egy desszertje szerepel a nemzetközi vacsoraesten. Ez a menüsor túlzás nélkül világszenzációnak számít. A fogásokat az alkalomhoz illő komoly borsor kíséri, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéque Jéroboam, a desszertek mellé pedig 2006-os Tokaji Aszú és a 2007-es Eszencia jár a Szepsy birtokról.

Még több információ az eseményről ITT.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.