2024. március 29.
Készítsük fel a bőrünket is a tavaszi megújulásra!

Készítsük fel a bőrünket is a tavaszi megújulásra!

A téli hónapokban bőrünk könnyen kiszáradhat a kinti hideg és a benti száraz levegő miatt. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet felkészíteni bőrünket is a tavaszi megújulásra.

1, Táplálkozzunk változatosan és fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot

A bőrünk állapota nagymértékben függ az életmódunktól és az étkezési szokásainktól is. Az egészséges étrend, amely sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, javíthatja a bőr textúráját. Ezek az élelmiszerek gazdagok antioxidánsokban és vitaminokban, amelyek elősegítik a bőr regenerációját és védelmét. Kerüljük a cukros és zsíros ételeket, amelyek károsíthatják a bőrt. Annak érdekében, hogy megőrizzük bőrünk hidratáltságát, hidratáljunk belülről is. Fogyasszunk tiszta vizet vagy cukormentes teákat, minimum 2 litert naponta. Tavasszal érdemes pár napos léböjt-kúrát tartani, amely segítheti a test újjáéledését és a tavaszi átállást is megkönnyítheti, ezzel akár el is kerülhetjük idén a tavaszi fáradtságot.

 

2, Segítsük a testünket étrend-kiegészítőkkel

C-vitamin segít a kollagén termelésében, amely nélkülözhetetlen a bőrünk egészséges megjelenéséhez. Érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyek C-vitaminban gazdagok, mint például a citrusfélék, a bogyós gyümölcsök, a paprika és a brokkoli. Ha úgy érezzük, hogy nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű vitaminban és ásványi anyagban gazdag táplálékot, mindenképp érdemes pótlásáról gondoskodni, akár egyedi kollagént tartalmazó kapszula formájában.

 

3, Használjunk természetes hidratáló és fényvédő krémeket

Érdemes olyan krémet választani, amely természetes alapanyagokat tartalmaz, a krém könnyed formulája gyors felszívódású, és olyan értékes anyagok találhatóak benne, mint az olívaolaj, a jojobaolaj, az avokádóolaj, a gránátalma kivonat, a bőrnyugtató hatású aloe vera és a varázsmogyoró kivonat. 

Tavasz kezdetével növekszik az UV-sugárzás, amely káros hatással lehet a bőrre, és elősegíti annak öregedését. Használjunk naponta legalább SPF 30-as fényvédő krémet, hogy védjük a bőrünket a káros hatásoktól.

Extra tipp: Ha tehetjük, még a nyár kezdete előtt jelentkezzünk be egy alapos tisztító-hámlasztó kozmetikai kezelésre, amely eltávolítja az elhalt bőrsejteket és segítheti bőrünk megújulását.

 

4, Kerüljük a forró vizben fürdést és kézmosást

Ha túl forró vízben fürdünk, zuhanyozunk vagy akár csak kezet mosunk, az káros lehet a bőr számára. Az ilyen magas hőmérsékletű víz roncsolja a bőr természetes olajait és kiszáríthatja a bőrt, ami számos problémát okozhat. Amikor a bőr elveszti a természetes olajait, az szárazzá, viszketővé és érzékennyé válhat. Amikor langyos vagy enyhén meleg vízben fürdünk vagy zuhanyzunk, akkor a bőr természetes olajai megmaradnak, emellett a langyos víz segíthet az elhalt bőrsejtek és a szennyeződések eltávolításában is, amely segít megelőzni a pattanások kialakulását, valamint az általános bőrirritációt.

Emellett érdemes kellő figyelmet fordítani a testmozgásra is, mivel javíthatja a vérkeringést, amely elősegíti az egészséges bőrképződést és segít, hogy fenntartsuk a bőrünk egészséges állapotát. A mozgás mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, mivel fontos a bőr egészségének megőrzéséhez. Ha tehetjük, aludjunk minden éjjel legalább 7-8 órát, hogy legyen ideje a bőrnek regenerálódni.

Extra tipp: Kerüljük a dohányzást és az alkoholfogyasztást, rendkívül káros hatással vannak a bőrre, és nagyban hozzájárul az öregedéséhez. Próbáljuk meg elhagyni ezeket a káros szokásokat, de legalábbis csökkenteni azok mennyiségét.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek felkészülni és felturbózni a bőrünket tavaszra, hogy még ragyogóbb, hidratáltabb és egészségesebb legyen.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.