2023. június 9.
Díjnyertes ételekkel érkezik a Food Truck Show a Várkerületbe

Díjnyertes ételekkel érkezik a Food Truck Show a Várkerületbe

Május 19-21. között újra Sopronba érkezik a Food Truck Show, ahol mindenki megkóstolhatja az év díjnyertes street foodjait, és a színes zenei programban fellép az Anima Sound System is.

Ki ne szeretne egyszerre jót enni, jó zenét hallgatni és közben rászoruló gyermekeknek segíteni, azaz jót tenni? Az esemény évek óta a céljául tűzi ki, hogy helyi, nehéz körülmények között élő gyermekeknek segítsen.

 

A Food Truck Show-turné idei első vidéki állomásán Sopronba érkezik a hétvégén. A guruló gasztronómia nagyágyúi a Kuckó Önkéntes Programmal karöltve nyolcadik alkalommal dolgoznak gőzerővel családi otthonokban nevelt gyerekek élményszerzésén. A rendezvényeik forgalmának 1%-át gyűjtik össze, ebből az összegből a helyszín közelében lévő otthonból hívnak meg gyerekeket, nevelőket.

 

A Tavaszköszöntő Borünneppel egybekötött Food Truck Show eddig soha nem látott számú truckkal, és digitális, a kocsik oldalán QR-kóddal könnyedén elérhető étlappal vár mindenkit a Várkerületbe. Rengeteg újdonság mellett az év dijnyertes truckjai is begördülnek a városba. Jön a közönségszavazás győztese, a tépett malacos szendvicséről híres The Grilled Piggy és a zsinórban harmadik alkalommal díjazott Legenda Sörfőzde is.

 

Truck lista:

ÉTEL

California Poke

Mexikói Gourmet Truck

Pizz'Burger

Raclette by Lili

NEMO Fish&Chips

Che Che Burger

Smokey Monkies BBQ

The Grilled Piggy

Meraki

Black Heaven Barbecue

 

ITAL

Sanpellegrino

Martini Fiero

Sörbie

PopFröccs

Legenda

Borkas

 

DESSZERT

DreamSteam

Happy Churros

Froyo Like

 

A rendezvény ingyenesen látogatható és kutyabarát.

Bővebb információ ITT

 

 

Megosztás

A váltott gondoskodás már itthon is lehetséges

Hello Mozaik

A váltott gondoskodás már itthon is lehetséges

  • 2023.05.22

A váltott gondoskodás sokáig ismeretlen fogalom volt hazánkban, de 2022. január óta jogszabály teszi lehetővé a váltott gondoskodást bírói döntés esetén is. A témában rendezett Figyeljetek Rám! elnevezésű konferencián számos hazai szakember beszélt a modellről és az eddigi hazai tapasztalatokról.

Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük?

Hello Mozaik

Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük?

  • 2023.05.18

Az emberi szervezet is képes a kollagén előállítására, a gond csupán annyi, hogy az idő előre haladtával az előállított mennyiség folyamatosan csökken. Ez a csökkenés már 25 éves kor felett, elkezdődik, idősebb korban pedig kritikusan alacsony szintre lassul le saját kollagén termelődésünk. Ez az elsődleges oka annak, hogy megjelennek az ízületi problémák, a bőr veszít rugalmasságából, valamint ráncosodni kezd. Dönthetünk tehát: megvárhatjuk, hogy a termelődés visszaszoruljon és testünk állapota romlásnak induljon, vagy még kellő időben, külső forrásból pótoljuk a hiányzó kollagént. Érdemes az utóbbi mellett letenni a voksunkat, ugyanis így hosszú ideig mozgékonyak maradhatunk és sokat tehetünk a bőrünk fiatalos állapotának fenntartásáért is.