2024. március 28.
Budai BringaBörze és Chill két helyszínen

Budai BringaBörze és Chill két helyszínen

Hagyományteremtő szándékkal indítja útjára 2022. március 27-én a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ a Budai BringaBörzét, emellett ugyanezen a napon a Marczibányi téri Művelődési Központ is számos bringás és nem bringás programmal várja a látogatókat.

A környezettudatosság és a zöld közlekedés jegyében 2022. 03. 27-én vasárnap a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ meghirdeti a Budai BringaBörzét, ahol bárki értékesítheti használt kerékpárjait, rollerjeit vagy éppen be is szerezhet egyet. A Piac a rendezvényt jótékonysági kezdeményezéssel is összeköti: a rendezvény alatt az árusító asztalok bérleti díjának egy részét a Budapest Bike Maffia szervezetnek adja, akik arról ismertek, hogy kerékpárral járják az utcákat és rászorulók részére szállítanak így ételt.  A Fény Utcai Piac egy ikonikus, a kerületben nagyon kedvelt központ. Az igényeknek és trendeknek megfelelően azonban a piaci tevékenység mellett folyamatosan tervezi szélesíteni a profilját, például rendezvényekkel. Az elmúlt években a folyamat már elindult, azonban a járvány egy ideig korlátozta ezen törekvéseket. A rendezvény 9.00-14.00 óráig lesz megtartva, azonban ezzel párhuzamosan, a mindössze pár perc sétára található Marczibányi Téri Művelődési Központban 10.00 órától késő délutánig számos program várja a gyerekeket és felnőtteket, bringásokat és nem bringásokat egyaránt, vagyis a a rendezvény nevében szereplő “Chill” részét a Marczi biztosítja. Lesz többek között bringás program kicsiknek és nagyoknak, Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Életmesék gyerekkoncert, a kertben a Budapest Bike Maffia fog bográcsot készíteni, lesz táncperformansz, DJ-k és még számos, izgalmas szórakozási lehetőség várja a látogatókat. A Piacon vásárolt kétkerekűvel, a Lövőház utcán feltekerve a Marczi udvarán ingyenes bringaszervíz is várja a nagyérdeműt, így egyből lesz lehetőség a láncolajozásra, pumpálásra és az ülés megemelésére is.

 

Budai BringaBörze és Chill

10:00 - Mangi Kornélia táncperformansz az Aventinus Udvarban (belső kert)

10:00 - DJ-k a kertben - downtempo, jazz, hip hop, lounge és az ambient dallamain keresztül utaztat minket dj Suhaid, Crimson, Vike

10:00 - bringajátszótér a kicsiknek

10:30 - közteherbringások érkeznek, a kerékpárokat egész nap ki lehet próbálni

10:30 - bringaszervíz - láncolajozás, fék beállítás, kerék pumpálás

10:30 - turmixbringa - készítsd el saját turmixod, saját erődből!

11:00 - Buboréktündér, egész napos bubizás a tündérrel

11:00 - Budapest Bike Maffia főz

11:00:  Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Életmesék gyerekkoncert - a Marczi színháztermében

12:00 - 14:00 gördeszka oktatás - kitelepült gördeszkapályán

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.