2023. június 9.
Zenemánia, a kihagyhatatlan beavató koncertsorozat

Zenemánia, a kihagyhatatlan beavató koncertsorozat

Beethoven szimfóniái talán a legtöbbet játszott darabok a teljes szimfonikus repertoárban. A Zenemánia sorozatában az első három mű kerül terítékre

2023. január 8-án 11.00 és 15.00 órai kezdettel a Müpában követhetjük végig, hogyan lesz egy tehetségből lázadó, majd egy lázadóból zseni. Ennél izgalmasabb és forrongóbb korszaka Beethovennek nem volt később sem. A nagy ki- és átalakulások időszaka ez, sok bálványdöntéssel és sok új fogalom megalkotásával. Olyan fogalmak és irányelvek ezek, amelyek máig élnek és hatással vannak a jelen zeneszerzésére, így mindennapi életünkre, gondolkodásunkra is. Ezeket kutatja fel és tárja elénk a Zenemánia beavató hangversenye Dinyés Dániel vezetésével, a Nemzeti Filharmonikusok tolmácsolásban. Elhangzik Ludwig van Beethoven: I. (C-dúr) szimfónia, op. 21.

 

 Műsorvezető karmester és házigazda: Dinyés Dániel

Megosztás

Idén is izgalmas koncerttel jön a magyar klasszikus zene napja

Hello Kultúra

Idén is izgalmas koncerttel jön a magyar klasszikus zene napja

  • 2023.05.26

Kocsis Zoltán tiszteletreméltó szokása volt, hogy születésnapján minden évben jótékonysági hangversenyt adott. Ezt a hagyományt elevenítette fel egykori együttese, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és hajdani alma matere, a Zeneakadémia, amikor 2021-ben közösen megalapították A magyar klasszikus zene napját.

A sötétből a fényre

Hello Kultúra

A sötétből a fényre

  • 2023.04.5

Az Amerikában dolgozó, de itthon is rendszeresen fellépő karmester, Vajda Gergely a magyar középgeneráció egyik legsokoldalúbb és legjobban felkészült karmestere. Közreműködésével tiszta gondolatiságú és világos dramaturgiájú hangversenyben lehet részünk az ünnepi várakozásban.