2024. március 28.
Különleges színházi vendégjáték ősszel a Katonában

Különleges színházi vendégjáték ősszel a Katonában

Az elmúlás szépségéről szóló előadást hazánk legtöbb nemzetközi elismerést bezsebelő natúrkozmetikai márkája hozza el Budapestre. A chilei Belova-Iacobelli Társulat Chayka című előadása ötször lesz látható.

A Magyarországon is bemutatásra kerülő előadás 2018-ban elnyerte a Legjobb Színdarab és Legjobb Színésznő, valamint a Legjobb Színpadi Rendezés díját Chilében. 2020-ban a Legjobb Monodrámának járó díjat Belgiumban kapta meg, 2022-ben pedig Lengyelországban, a Bielsko-Biala Nemzetközi Fesztiválon a kritikusok ismerték el a fesztivál nagydíjával.

 

A Belova-Iacobelli Társulat színdarabjában Chayka egy színésznő, aki élete alkonyán még utoljára eljátszhatja Arkagyina szerepét Csehov Sirályában. Előadás közben azonban meg-megfeledkezik szövegéről és szerepéről, a valóság és a fikció egyre inkább összekavarodnak benne. Visszasodródik a múltba, ahol újra kapcsolatba kerül azzal a fiatal színésznővel, aki egykor volt, amikor egy másik szerepet játszott. Ninát. Nina a fiatal színésznő, aki valahogy mindig megtalálja a módját, hogy hogyan álljon talpra. Rajta keresztül egy másik Chayka bukkan fel, aki múlt és jelen, csalódás és remény között navigál, és aki mindennek ellenére megy tovább előre.

 

„Cégünk 2020-ban ünnepelte 10. születésnapját. Az volt a tervünk, hogy ezt az évfordulót ünnepeljük meg azzal, hogy a Chayka előadás Budapesten is látható lesz – meséli a Vintage Beauty alapítója, Szakonyi Eszter. – A Covid-járvány miatt módosítottunk az eredeti elképzelésen, így csak idén szeptemberben lesz látható a darab a magyar közönség számára. Amikor Belgiumban először láttam ezt a különleges bábjátékot, az energiája annyira magával ragadott, hogy a tapsrend alatt végig folytak a könnyeim. Rögtön tudtam, hogy ezt az élményt másokkal is meg szeretném osztani. Az előadás nem az öregedésről szól, hanem az elmúlás szépségéről. A mi kozmetikai márkánkhoz pedig ez a fajta szellemiség nagyon közel áll. A Chayka előadással a színház nyelvén kívánjuk közvetíteni mindazt, amit az élet szépségéről, egyszeriségéről és az elmúlásról gondolunk. Ami mindannyiunk sorsát egymáshoz hasonlatossá teszi.”

 

 

Egy páratlan szuggesztivitású színésznő és egy zavarba ejtően emberszerű báb rendkívüli előadását az alábbi időpontokban lehet megtekinteni a Katona József Színház Kamrájában:

2022. szeptember 16. péntek - Francia nyelven. Kezdés: 19:00

2022. szeptember 17. szombat - Spanyol nyelven. Kezdés: 18:00

2022. szeptember 17. szombat - Francia nyelven. Kezdés: 20:00

2022. szeptember 18. vasárnap - Francia nyelven. Kezdés: 18:00

2022. szeptember 18. vasárnap - Spanyol nyelven. Kezdés: 20:00

A jegyértékesítés már elkezdődött.

További információk ITT

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.