2023. június 9.
A Virtuózok zsűritagja felrobbantotta az internetet

A Virtuózok zsűritagja felrobbantotta az internetet

HAUSER, a világhírű csellista igen népszerű a közösségi felületeken is, de ekkora sikerrel még nem büszkélkedhetett: új videóját percenként tízezren nézték meg.

HAUSER, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató zsűrijében idén második éve szereplő világsztár néhány napja posztolt az Instagramon; hófehér ruhában egy lírai művet játszik, a hozzá tartozó szöveg mindössze ennyi: „Béke és szeretet”. Nem egészen 5 nap alatt húszmillióan nézték meg és 736 ezren lájkolták a videót.

 

„Csupán szerettem volna együttérzésem kifejezni az Iránban történő események kapcsán, és kiállni legfontosabb értékeink, a béke és szeretet mellett. Óriási tömegekhez jutott el, alig 24 óra alatt 10 millióan látták és azóta újabb 10 millió emberhez jutott el” – mondta HAUSER a londoni Royal Albert Hallban adott teltházas, Classic FM Live koncert után.

 

 

 

A világhírű csellistával, aki nemrég kezdte meg első szóló turnéját, hamarosan találkozhat a magyar közönség is: november 18-ától a Duna TV-n indul a Virtuózok új évada, amelyben zsűritagként látható, valamint december 22-én a Papp László Sportarénában ad nagyszabású koncertet. Ám közben érdemes figyelni a közösségi média felületeit, mert addig is megannyi meglepetéssel készül. 

Megosztás

Idén is izgalmas koncerttel jön a magyar klasszikus zene napja

Hello Kultúra

Idén is izgalmas koncerttel jön a magyar klasszikus zene napja

  • 2023.05.26

Kocsis Zoltán tiszteletreméltó szokása volt, hogy születésnapján minden évben jótékonysági hangversenyt adott. Ezt a hagyományt elevenítette fel egykori együttese, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és hajdani alma matere, a Zeneakadémia, amikor 2021-ben közösen megalapították A magyar klasszikus zene napját.

A sötétből a fényre

Hello Kultúra

A sötétből a fényre

  • 2023.04.5

Az Amerikában dolgozó, de itthon is rendszeresen fellépő karmester, Vajda Gergely a magyar középgeneráció egyik legsokoldalúbb és legjobban felkészült karmestere. Közreműködésével tiszta gondolatiságú és világos dramaturgiájú hangversenyben lehet részünk az ünnepi várakozásban.