2024. július 15.
Tunézia készen áll egy kis pozitív Covid-kommunikációra

Tunézia készen áll egy kis pozitív Covid-kommunikációra

Tunézia olyan egészségügyi stratégiát alkalmazott a Covid-19 válság kezelése során, ami a hatékonyság, a megelőzés és a biztonság szempontjából a világ élvonalába emelte az országot.

Fontos megemlíteni, hogy Tunézia kiváló gyógyulási arányt tudhat magáénak a kórházba került betegek hatékony kezelésének és a szigorú egészségügyi intézkedéseknek köszönhetően.

 

Íme, néhány az egészségügyben bevezetett intézkedések és eredmények sorából: A beutazókat hatékonyan különítették el járvány kitörése óta, így legalább 25.000-rel kevesebb fertőzést regisztráltak annál, mint amennyire számítani lehetett a térségbeli országok megbetegedési rátái alapján. A tuniszi Charles Nicolle laboratóriumban genetikai kutatásokat folytattak, valamint a védőoltás előállításával foglalkozó kutatócsoportokat hoztak létre. Tunézia a lakosság biztonsága érdekében a modern technológia eszközeit is bevetette: robotok és mikrofonos hőkamerákkal felszerelt drónok ellenőrizték az utcákat, rendszeresen UV-fertőtlenítést végeztek, valamint a mozgó laboratóriumokban gyors mintavétel és hatékony kiértékelés zajlott.

 

 

Tunézia továbbra is ragaszkodik a megelőző intézkedésekhez, aminek köszönhetően már biztonságos környezetben tudja fogadni az országba látogatókat. A Tunéziai Turisztikai és Kézműipari Minisztérium a beutazók megnyugtatása érdekében, valamint azért, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a régi kerékvágásba, bevezetett egy „#Ready-and-safe, azaz Készen állunk és biztonságosak vagyunk” minősítést.

Ez a minősítés valamennyi, a tunéziai idegenforgalmi szektorban működő intézmény számára kötelező lesz: mindenkire azonos szabályok vonatkoznak, amit egységesen be kell tartani és alkalmazni.

A minősítést azok kapják meg, akik betartják a WHO ajánlásait. Ezeket az ajánlásokat a tunéziai turizmusban résztvevő minden szereplőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie és be kell tartania, hiszen csak így tudják majd garantálni a megfelelő higiéniás körülményeket. A megelőzésekkel szoros ellenőrzés alatt tarthatják a koronavírust, aminek köszönhetően biztosítani tudják a turisták egészségét és biztonságát.

 

 

Megosztás