2024. április 13.
Most kell jól biztosítani a fővárosban és környékén lévő lakásokat

Most kell jól biztosítani a fővárosban és környékén lévő lakásokat

Az ország négy és fél millió lakásának egyharmada Budapesten és Pest vármegyében található, így ebben a nagyrégióban élőket érintheti leginkább, hogy márciusban soron kívüli lakásbiztosítás váltásra ad lehetőséget a kormányrendelet.

Sokan hamis biztonságérzetben élnek, mivel a szerződések 12%-a átlagosan több, mint 10 éve került megkötésre és a szerződések fele potenciálisan alulbiztosított. A biztosítottak ezt csak addig nem érzik problémának, amíg káruk nem keletkezik. Most különösen érdemes figyelni a lehetőségeke, mert vannak olyan lakásbiztosítások a piacon, amik teljeskörű fedezetet és kiváló ár-érték arányt kínálnak, amire, ha már nincs szükségünk, bármikor felmondhatjuk lakásbiztosítás kampány nélkül is.

 

Nyűg a váltás, de tízezreket spórolhatunk vele
A legtöbb biztosítónál az évforduló előtt meghatározott idővel kell jelezni a szerződés felmondását, különben automatikusan egy újabb évre elkötelezzük magunkat. Sokan azt gondolják, hogy biztosítást váltani bonyolult és sok kényelmetlenséggel jár, pedig ez sok esetben egy e-mail elküldését jelenti, legrosszabb esetben is egy ajánlott postai küldeményt, viszont esetenként tízezreket spórolhatunk meg éves szinten.

 

2024-ben a rugalmasság és online szolgáltatás nem extra juttatás
A mindennapi életünkben használt szolgáltatások alakítják az igényeink és elvárásaink változását is. Már nemcsak a fiatalabb generáció kiváltsága az online vásárlás és ügyintézés: egy 2021-es bankkártya szolgáltató által kiadott elemzésből kiderül, hogy az 55-60 év közöttiek vezetik a rangsort a hetente online vásárlók között. Egyre több szolgáltató biztosít lehetőséget a rugalmas szerződéskötésre is, felismerve a változó fogyasztói igényeket, sok esetben havidíjas előfizetési konstrukciókkal várják a vásárlókat. A legtöbb biztosítás mégis 1 éves elköteleződésnél kezdődik, aminek a felmondása is kötött keretek között történik.

 

A CHERRISK-kel nincs elköteleződés
2018. óta a magyar biztosítási piacon elérhető digitális platformon havi határozott idejű lakásbiztosítást köthetnek az ügyfelek. A felhasználói élmény olyan, mintha havi szintű Spotify- vagy Netflix-előfizetésünk lenne, a szerződést a következő hónaptól egyszerűen megszűntethetjük úgy, hogy a havidíjat nem fizetjük be. Ez a megközelítés 100%-ban digitális és rugalmas biztosítási élményt nyújt az ügyfelek számára, szemben a hagyományos éves elköteleződéssel.

 

Kedvezmények az elköteleződésért, fizetési módozatok választásáért
A klasszikus biztosítások gyakran jelentős összegeket ajánlanak kedvezményként a vásárlóknak, ha hosszabb távra is elköteleződnek, a csoportos beszedést és az éves díjak előre befizetését választják. A CHERRISK modell képes a havi rendszerességű lakásbiztosításokra is olyan kedvező ár-érték ajánlatot adni, ami a magyar lakosság többségének az igényeit elégíti ki. Az extra igényekkel rendelkező luxusingatlanok lakásbiztosításához érdemes egyedi ajánlatot kérni biztosítási szakértők segítségével.

 

Egyszerű kötés, kényelmes ügyintézés
A biztosítási termékfeltételek részletesen bemutatják, hogy milyen szolgáltatásra vagyunk jogosultak kár esetén, de ez az információ sok esetben csak biztosítási szakemberek által értelmezhető, az átlagember elvesz a szakszavak rengetegében. A CHERRISK Lakásbiztosítás* termékfeltételei vizuálisan és szövegezésben is átláthatóak és könnyen értelmezhetőek, megadva a magabiztos szerződéskötési élményt, amit könnyedén online megtehetnek az ügyfelek. Az árkalkulációt 2 adat alapján kapjuk meg, és a szerződéskötés maga is csupán néhány percet vesz igénybe. Az ügyintézés sok esetben az online felületen is kényelmesen megoldható 0-24-ben, de ha telefonon, vagy chaten szeretnénk személyes segítséget kérni, azt is egyszerűen megtehetjük.

 

*A CHERRRISK Lakásbiztosítás az UNIQA Biztosító Zrt. terméke. A fentiek nem tekintendők teljes körű tájékoztatásnak, ezért bővebb információért látogasson el a www.cherrisk.com weboldalra.

Megosztás

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

Hello Gazdaság

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

  • 2024.03.19

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.