2022. május 19.
Újra pénzügyekre hangol a ZsetON

Újra pénzügyekre hangol a ZsetON

A 2022. január 27-én induló játék a pénzügyi tudatosság fejlesztésére irányuló PÉNZ7 és a Global Money Week programsorozatokhoz kapcsolódik. Célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi tudatosságra és útmutatást adjon a pénzügyek megfelelő kezelésére.

A Kormány 2017-ben stratégiát fogadott el a pénzügyi tudatosság fejlesztésére, aminek egyik fő célkitűzése, hogy a diákok a pénzügyeik kezelését tudatosan és a szükséges ismeretek birtokában tegyék meg. A stratégia egyik nagysikerű programja egy több hónapon át tartó pénzügyi verseny. Tavaly is hatalmas érdeklődés mellett zajlott a vetélkedő, így a Pénzügyminisztérium idén is meghirdette a programot. A kezdeményezéshez olyan szervezetek csatlakoztak, mint a Magyar Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

 

A ZsetON versenyen középiskolások és egyetemisták egyaránt részt vehetnek, de aki nem szeretne versenyezni, regisztráció nélkül is próbára teheti tudását. Mindkét korcsoportnak külön kérdéssor áll rendelkezésére, ameikre online felületen adhatnak választ a játékra jelentkezők. Sok izgalmas téma szerepel a klasszikus banki-befektetési-biztosítási kérdésektől a gyakorlati, életszerű helyzetekre utaló feladatokig. Arra is választ kapunk, hogy a kriptoeszközök vagy a tőzsdei termékek milyen kockázatokat rejthetnek magukban, mire kell figyelni a használatukkor.

 

A legjobb 150 középiskolás jut a középdöntőbe
A versenyt követően a középdöntő következik, ami online zajlik majd. Ide a legjobb 150-150 középiskolás és egyetemista jut tovább, külön-külön versenyezve. A középdöntőben az egyetemisták közül eldől, hogy ki viselheti a pénzügyek mestere címet. A középiskolásokra még egy megmérettetés vár, ugyanis a döntőben a 10 legjobb versenyző március 25-én a Pénzügyminisztérium aulájában küzdhet meg az értékes nyereményekért. A játékban mindkét korcsoportban az első három helyezettet értékes elektronikai tárgyakkal díjazzák: a középiskolások kategóriájában az első helyezett játékkonzolt, a második helyezett laptopot, a harmadik helyezett pedig okostelefont nyerhet. Az egyetemisták három legjobbja pedig tablettel, okostelefonnal vagy egy elektromos rollerrel gazdagodik.

Megosztás

Nő az online vásárlás iránti bizalom

Digitális

Nő az online vásárlás iránti bizalom

  • 2022.02.5

Drasztikusan megerősödött az online kereskedelem a pandémiás időszakban és egyelőre nincs megállás. A járvány kirobbanását követően érezhető volt a hirtelen megnövekedett igény a webshopok iránt: a 2021-es adatokat összevetve a koronavírus előtti időszakkal több mint ötszörösére nőtt az e-kereskedelem forgalma.

Így csinálnak újgenerációs híradót magyar fiatalok a TikTokon

Digitális

Így csinálnak újgenerációs híradót magyar fiatalok a TikTokon

  • 2022.01.26

A hírgyűjtő és újrapublikáló weblapok a média elavult mellékterméknek tűnhetnek, de úgy tűnik, a 30 év alatti korosztálynak is lehet újat mutatni ebben a műfajban. Feltűnt egy új platform, amely erős TikTok jelenléttel is segíti a fiatalok eligazodását a hírek végtelenjében.