2023. október 1.
A Motorola csúcstelefonokkal tér vissza a magyar piacra

A Motorola csúcstelefonokkal tér vissza a magyar piacra

Az 1928-ban alapított márka mindig is innovációiról volt ismert. 90 éve játszik úttörő szerepet a mobil eszközök piacán: az első hordozható, majd az első kihajtható készülékek mellett az első 5G-s technikát is a chicagói illetőségű vállalatnak köszönhetjük.

Megérett a pillanat, hogy a nagymúltú Motorola ismét meghatározó szereplő legyen a mobiltelefonok piacán. A közelmúltban talán kevesebb hír látott napvilágot a márka háza tájáról, ami annak tudható be, hogy a konkurensek előbbre jártak a fejlesztésekben, a Motorola pedig hű akart maradni régi híréhez. Azonban amióta a Motorola Mobility LLC 2014-ben a Lenovo Group Holdings-hoz került, olyan komoly mérnöki és technológiai hátteret kapott a mobil telefon tervezéséért és gyártásáért felelő vállalati egység, hogy mára már az összes kategóriában fel tudják venni a versenyt a többi nagy gyártóval.

 

Ahogy Piró Péter elmondta, minden hazai operátornál és független forgalmazói csatornánál megtörtént a termékek belistázása. „Nemcsak fejlesztői, de retail oldalon is mindent megteszünk, hogy újra a köztudatba kerüljön a Motorola márka. Egy extra bevezető akció keretén belül például, most a Vodafone-nál a Motorola Razr 40 Ultra modellünk mellé elektromos rollert adunk ajándékba” – árulta el a Motorola magyarországi képviselője, hozzátéve, hogy azután, hogy a német Deutsche Telekom 7 új modelljüket vette be a kínálatába, nyilvánvalóvá vált, hogy a teljes európai piacon meglesz a bizalom a márka felé.

 

Kétségtelen, hogy a Motorola Edge és Razr modellcsaládjai fel tudják pezsdíteni a kínálatot azután, hogy elmúlt években egységes lett, már-már unalmassá vált a mobiltelefonok kinézete. Vagyis nem a kincstári optimizmus mondatja azt Vladislav Ivanov, regionális képviselővel, hogy Lengyelország, Szlovákia, Románia, Szerbia és Bulgária után hazánkban is kétszámjegyű piaci részesedést fognak elérni.

 

Ebben segít az a megállapodás is, amit két és fél évre kötött a Motorola a Pantone-nal azért, hogy az Edge és Razr modellek közül egy mindig az év díjnyertes színében pompázhasson. A 2023-as nyertes Viva Magenta színű modell jelenleg a Razr eladások 50%-át teszi ki.

Marek Toth szerint a fejekben még nem kapcsolódik össze a Lenovo és a Motorola, pedig sok előnye származik a felhasználóknak abból, hogy a két márka közösen fejleszt. „Eddig ilyen háttere csak az Apple-nek és a Samsungnak volt” – emelte ki a magyar, cseh és szlovák piacért felelős vezető, aki azt is hozzátette, hogy rengeteg pozitívumot hoz az, hogy a saját fejlesztésű Ready for app segítségével a laptop és a telefon kommunikál egymással, így csak wifire van szükség ahhoz, hogy valós idejű munkakapcsolat jöjjön létre a két készülék között. A pozitív felhasználói visszajelzések nyomán a Motorola már be is jelentette, hogy a Razr és Edge modellek után nemsokára az alacsonyabb kategóriájú G-szériában is elérhető lesz ez a rendszer.

Megosztás

Már 4 országban sikeres a magyar biztosítási platform

Digitális

Már 4 országban sikeres a magyar biztosítási platform

  • 2023.09.19

Az osztrák UNIQA leányvállalata, a CHERRISK kezdetektől azt a célt tűzte ki, hogy maximális hatékonyság mellett páratlan ügyfélélményt nyújtson. Az induláskor alig pár fős csapat mára meghatározó innovációs központtá növekedett.

Magyar edtech cégek az európai elitben

Digitális

Magyar edtech cégek az európai elitben

  • 2023.09.4

Sikeres mérleggel zárta első éves működését a - már 18 innovatív magyar oktatástechnológiai céget tömörítő - Education:Next szövetség, amelyet idén augusztusban az European Edtech Alliance tagjává választottak.