2024. március 29.
Világsztárok szemüvegkészítője kérte fel Schiffer Miklóst tervezőnek

Világsztárok szemüvegkészítője kérte fel Schiffer Miklóst tervezőnek

A kollaborációval a Tipton megalkotta napjaink art deco darabját, egy elegáns és karakteres szemüveget, amely nemcsak megragadja a tekintetet, hanem ki is emeli azt.

Stílusos eleganciáját foglalta szemüvegkeretbe Schiffer Miklós: a nemzetközileg is ismert magyar divat- és stílustanácsadó, divatszakértő és a Tipton Eyeworks közös tervezésében egy olyan szemüveg született, amely elegáns és karakteres, miközben a figyelmet a viselője tekintetére irányítja. A Schiffer Miklós által tervezett Tipton szemüvegből összesen 60 darab készül.

 

Zachary Tipton, a Tipton Eyeworks tulajdonos-alapítója és Schiffer Miklós együttműködése két évvel ezelőtt kezdődött, amikor Schiffer stílustanácsadással egybekötött konzultációt tartott a márkánál. A találkozó alkalmával természetesen szóba kerültek a szemüvegek: mitől jó egy keret, Miklós számára melyik keret a legmegfelelőbb, és ha tervezhetne, milyen is lenne az általa megálmodott tökéletes szemüveg. A beszélgetéssel végül egy közös alkotói folyamat vette kezdetét, így Schiffer elképzelései a Tipton egyedülálló designer szemléletének és gyártási technológiájának köszönhetően meg is valósulhattak.

 

 

„Nagyon szeretem a szemüvegeket, több keretem is van. Amikor először találkoztam ezzel a különleges hazai szemüvegmanufaktúrával, szinte azonnal jött az ötlet, hogy megalkothatnám a saját darabomat. Egy olyan keretet képzeltem el, amelyet nők és férfiak is hordhatnak, határozott, karakteres, miközben mégsem veszi el a fókuszt viselőjéről. A keret csak egy eszköz, hogy kifejezzük egyéniségünket. Mi viseljük a keretünket, nem a keret visel minket” – mesél Schiffer Miklós arról, milyen szempontokat vett figyelembe a decemberben kezdődött közös tervezési folyamatnál.

 

Fontos szempont volt a keret megalkotásakor, hogy kinyissa a tekintetet, határozott vonalai ezért távolabb kerültek a szemtől, így nem vetnek árnyékot a tekintetre és viselője a szemüveg hordása közben igazán szabadnak érezheti magát.  A keret további különlegessége a vastagabb szemüvegszár, a dupla orrnyereg, valamint magán viseli azokat a jellegzetességeket, amitől alkotója nem is lehetne más, mint Schiffer Miklós, aki szerint az átlagos szemüvegkeret vagy fekete vagy barna vagy semmilyen. „Én ezt szerettem volna elkerülni, ezért is választottuk hozzá a kék színt. Azt a kéket, ami tisztán, élénken kék. Egy sima sötétkék, ami szinte fekete, nem lett volna elég bevállalós. Emellett feltettük a kérdést, hogyan tudnánk hozzákapcsolni az eleganciát? Végül arra jutottunk, hogy a keret dobozában található szemüvegtörlő art deco mintát kap és díszzsebkendőként is használható. Az art deco a kedvenc stílusom és korszakom. Fontos volt számomra az, hogy alkossak valami olyan darabot, ami, ha úgy tetszik, modern art deco stílust képvisel.” 

 

 

A Tipton Eyeworks budapesti showroomjában szeptember 16-án bemutatott limitált keret ára 130.000 Ft, de az is lehet, hogy az eladó darabok számával ellentétesen változik majd az ár. Ha valaki ezt sokallaná, az biztosan nem tudja, hogy elmúlt években olyan világhírű színészek, énekesek, sportolók és befolyásos személyiségek tűntek fel Tipton keretekkel a nyilvánosság előtt, mint Robbie Williams, Elton John, Dani Alves, Richard Branson vagy Antonio Banderas.

Megosztás

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

Buzz

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

  • 2024.03.19

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75.551 nézőt vonzott a hazai mozikba, 162.070.136 forint bevételt generálva.