2024. március 29.
A Google Ground alapítója szerint az élet a komfort zónánk végénél kezdődik

A Google Ground alapítója szerint az élet a komfort zónánk végénél kezdődik

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.

 

Szelei Szabolcs, HTTPOOL, Chief Marketing Officer, Európa & Ázsia /fotó: player.hu/

 

Korábbi cégek és pozíciók

Jobmonitor.hu & Profession.hu - Alapító, cégvezető

Procter & Gamble - Brand Manager

Reckitt Benckiser - Kategória menedzser

Nike - Marketing igazgató

Google - Marketing igazgató

 

Mit szeret a legjobban a szakmájában?

Számomra a legizgalmasabb, hogy egyszerre alkothatunk stratégiát és hozunk létre taktikai elemeket, egyszerre nagyon analitikus és nagyon kreatív, a bal és a jobb agyfélteke egyensúlyban van és mivel nálam sem domináns egyik fél sem, ezért a marketing azon kevés szakmák egyike, ami igazán nekem való.

 

Eddigi legnagyobb siker a szakmájában?

Sok dolog van szerencsére, amire büszke vagyok, akár a Jobmonitor alapítása, akár egy-egy kiemelkedő projekt, mint a Ki Mit Tube megalkotása. A legfontosabb mégis a Google Ground létrehozása volt, mert az nemcsak szakmailag jelentett sokat, hanem azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának tudtam létrehozni valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi helyet teremtett.

 

Mit szeretne elérni a szakmájában?

Számomra a cél mindig a megújulás és a folyamatos fejlődés képessége. Pont ezért szeretem az újfajta kihívásokat, amikor a komfort zónámból ki kell lépni. Amíg ez meg van, addig boldog vagyok, tehát a célom, hogy ez fennmaradjon karrierem végéig.

 

Szakmai példakép

Nem vagyok egy példakép állító típus, de több vezetőm mentorom is volt, akiktől nagyon sokat tanultam, és akikre felnézek. A Procternél ilyen volt Dankovics Attila, Nuno Bernardo, de vezérigazgatóimat (Stefanovszky András, Hossam Ashour) is nagyon nagyra tartottam, bár két nagyon különböző karakterről van szó. Ha globális vezetőről beszélünk, akkor Sheryl Sandberget mindenképp ki kell emelni, egészen elképesztő, amit a Google-nél is véghezvitt, a Facebookot pedig egyértelműen ő tette pénzügyileg azzá, ami.

 

Hobbi, amitől feltöltődik

Sport, utazás, gasztronómia, szórakozás barátokkal. Nincs sorrend, mindegyikből sokat és nagyon.

 

Nagy tervek a magánéletében

Mivel most töltöttem be a negyvenet, így most egyértelműen a gyerekek utáni vágy áll az első helyen. Később egy utánpótlás sport klubot szeretnék létrehozni, amikor a majd megszületendő gyermekeim abba a korba lépnek.

 

Mottó

A változatosság gyönyörködtet, az élet pedig a komfort zónád végénél kezdődik.

 

Misszió

A magyar társadalom általános állapotán nagyon szeretnék változtatni, leginkább a tömegsport és oktatás terén tudom elképzelni hozzájárulásomat ehhez.

 

Kedvenc könyv

Nincs egy kedvenc.  Ha szakmai könyvről van szó, akkor Al Ries: Marketing Warfare

 

Kedvenc film

Ponyvaregény

 

Kedvenc költő/író

Nem vagyok szépirodalom orientáltságú, a legtöbb könyvet Robert Merle-től olvastam, és Rejtő összes könyvét legalább háromszor.

 

Kedvenc zenei műfaj/előadó

Nagyon eklektikus, de a hard rock marad az örök szerelem. Ha együttes, akkor talán mégis Manu Chaót hallgattam legtöbbet, de ez folyamatosan változik.

 

Kedvenc konyha vagy kedvenc étel

Az olasz alapanyagai, a thai fűszerezése, az indiai csípőssége, a japán letisztultsága - mindez egy jó argentin Angus steaken!

 

Legmeghökkentőbb helyzete az életben

Közel 100 országban jártam hátizsákkal, összesen 6-7 évet utazgatva, nehéz lenne kiemelni egyet. Talán, amikor egyedül utaztam egy hónapig a Fülöp-szigeteken, egy tájfun elől menekültem két napig, vízesésbe zuhantam, kiraboltak, az utolsó 3 napot pénz nélkül kellett megoldanom és kisebb értékeimet a reptéren eladnom, hogy kijussak az országból. Azt hiszem, ott, akkor azért meghökkentem…

 

A legnagyobb boldogság az életben

Nehezen tudok mit kezdeni a legekkel. Nyilván a feleségemmel való házasságom ide kívánkozik, de amikor elefántokat néztünk úszni a Chobe folyón Botswanában és négyen férfiak szótlanul sírtunk a gyönyörtől, az is egy leg. Ezeket nem tudom összehasonlítani, nagyon más síkon mozognak, mégis mindegyikre szükség van.

 

Megosztás

Szentesről francia sikket Budapestre?

Arcok

Szentesről francia sikket Budapestre?

  • 2023.09.25

Mindegy, hogy hol vagy, Szentesen, Budapesten vagy Párizsban, a hajad legyen tökéletes - vallja Dancsó Erika fodrász, akivel érzelmekről, véletlenről és karrierről is beszélgettünk.