2024. március 28.
Tudjuk, milyen nyaralásra vágysz. Derítsd ki te is villámtesztünkkel!

Tudjuk, milyen nyaralásra vágysz. Derítsd ki te is villámtesztünkkel!

Válaszolj kérdéseinkre, és a válaszokból ki fog derülni, milyen nyaralás áll hozzád a legközelebb és ennek alapján hová lenne érdemes elutaznod!

Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

1.       olvasással/kreatív hobbival

2.       sportolással/kirándulással

3.       főzéssel/étterembe járással

4.       mozi, színház vagy koncert látogatással

 

Melyik mozgásfajtát kedveled a legjobban?

1.       jóga

2.       futás

3.       semelyik

4.       tenisz/squash

 

Hova utaznál el a legszívesebben?

1.       Tibet

2.       Kalifornia

3.       Menorca

4.       Toscana

 

Kivel szeretsz nyaralni?

1.       egyedül

2.       barátokkal

3.       családdal

4.       kettesben a pároddal

 

Melyik ételt választanád?

1.       Thai curry

2.       vaslapon sült csirke grillzöldségekkel

3.       bográcsgulyás, friss házikenyérrel

4.       kacsamáj pástétom tokaji aszú zselével, pirítóssal

 

Mi zavarja meg legjobban a pihenésed?

1.       tömeg

2.       unalom

3.       ha rossz az étel

4.       ha hívogatnak a mobilon

 

Most nézd meg, hányas számú válaszból van a legtöbb és olvasd el, melyik nyaralótípusba tartozol. Ha több számból van ugyanannyi, valószínűleg két típust ötvözöl!

 

Legtöbb válasz 1-es: Introvertált nyaraló
Rosszul viseled a tömeget, gyerekzsivajt. Jó érzed magad egyedül vagy kettesben a pároddal, barátnőddel. Vonzódsz a természethez, fákhoz, zöld környezetben tudsz a legjobban pihenni. Válassz úticélnak egy kevésbé felkapott települést, ahol érintetlen a környezet, lehetőséged van az elvonulásra, meditációra, slow nyaralásra. Tippünk: Sárvár és az Arborétum tőszomszédságában fekvő kis wellness szálloda, ahol kipróbálhatod a wai tan kungot, lazíthatsz a termálvízben vagy egy jó masszázs közben, ősfákat ölelhetsz, hatalmas sétákat tehetsz az ősparkban, vagy akár benevezhetsz egy léböjtkúrára. Ne hagyd ki a csónakázást, horgászást a kilenc hektárnyi területen elterülő tavaknál, sétálj a négy tó közötti ösvényeken, a víz felett átívelő hidakon.

 

Legtöbb válasz 2-es: Aktív nyaraló
Számodra a napokon át tartó semmittevés szóba sem jöhet, a valódi feltöltődéshez szükséged van a testmozgásra, sportra. Akkor érzed jól magad, ha változatos testmozgási lehetőségek vesznek körül általad kedvelt és új, izgalmas formákban. Fontos szempont a korszerű, minőségi konyha, egészséges ételválasztékkal. Ha még egészségmegőrzésre, gyógyszolgáltatások igénybevételére is lehetőség van, az már csak hab a tortán. Válassz zöld környezetben található gyógy-wellness szállodát, ahol nemcsak energiaraktáraid feltöltése, de testi kondíciód fejlesztése és az egészségtudatos étkezés is megoldott. A margitszigeti Thermál szállodában találod a főváros legnagyobb szállodai gyógyászati részlegét, kipróbálhatod az Aquafitness-t, használhatod a tágas fittnesstermet, masszíroztathatsz, úszhatsz és árnyat adó fák közt róhatod a szigetköröket!

 

Legtöbb válasz 3-as: Hedonista nyaraló
Akkor érzed magad a legjobban, ha minden jó körülvesz: barátok/család, kényelem, finom ételek, jacuzzi, élménymedence… Válassz All-inclusive ellátást nyújtó szállodát, amilyen a hévízi Aqua hotel, ahol egész nap korlátlanul válogathatsz az ízletes és változatos ételkínálatból, ahol külső és belső medencék, kényeztető wellness kezelések, masszázsok várnak, miközben a gyerekeidet naphosszat animátorok szórakoztatják. Szaunázhatsz, pezsgőfürdőzhetsz, termálvízben lazíthatsz vagy a Kneipp taposóban frissítheted fel magad, ízületeid fájdalmát iszappakolással enyhítheted. Ha pedig mozogni támad kedved ússz egyet, próbáld ki az Aqua fittnesst vagy a nordic-walkingot a Hévízi-tó körül.

 

Legtöbb válasz 4-es: Romantikus nyaraló
Szeretnéd kizárni a külvilágot és minden percet együtt tölteni a kedveseddel, bepótolni a rohanó hétköznapokban elmaradt romantikus perceket. Nyugodt, zöld környezettel, kényelemmel, ízletes fogásokkal, emlékezetes programokkal kényeztetnéd magatokat. A legjobb választás számodra egy olyan szálloda, ahol a komfortos szobából szép kilátás nyílik, no meg egy kis erkély, az esti borozgatáshoz. Hévíz első gyógy-wellness szállodája, a Thermal hotel például ilyen, ráadásul szemet gyönyörködtetőek a medencék, a szaunavilág, a kerti rönkszauna és a jacuzzi. Remek kiegészítő program lehet a bor- vagy prosecco kóstolás a környék valamelyik pincészetében, séta a Hévízi-tó körül vagy kenuzás a romantikus, vízpárába burkolózó Hévíz-patakon.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.